Pinarello

Pinarello Zuid-Corsica Frankrijk pier boten zee mensen
Pinarello Corsica Frankrijk baai strand golf zee heuvels

Het fraai gelegen stadje Pinarello ligt op 4 kilometer van Sainte-Lucie-de-Porto-Vecchio, aan de gelijknamige golf. Dit dorp, ooit als strategisch handelspunt gebouwd door Genua, heeft een kleine haven, een gezellig centrum en prachtige stranden. Aan het einde van de twintigste eeuw werden twee kleine pieren om boten aan te leggen gebouwd. Hierdoor staat het dorp vandaag de dag beter bekend als Marina di Pinarello.

Marina di Pinarello maakt verder deel uit van Zonza, een historisch dorp verder de bergen in. Zeker een omweg waard! Ook bezienswaardig is Capu di Fora, een rotsachtig schiereiland. Ideaal voor korte wandelingen met het hele gezin. Zoek je een grotere plaats om bijvoorbeeld inkopen te doen bij de supermarkt? Dan rijd je in ongeveer 10 minuten naar Porto-Vecchio. Het prachtige oude centrum van deze derde stad van Corsica is een toeristische trekpleister die je niet mag missen.

Isula di Corsi en Ruscana

De idyllische baai wordt omzoomd door een prachtig dennenbos en je vind er een Genuese toren uit 1573. Deze staat op het 'Isula di Corsi', een eiland dat bij het stadje hoort. Een ander magnifiek strand luistert naar de naam Ruscana, genoemd naar het eiland dat er tegenover ligt. Plage de Pinarello is verkozen tot 1 van de 50 beste stranden ter wereld (!)

Pinarello Beach House

villa voor 6 personen
direct aan Plage de Pinarello
privézwembad

Laagseizoen vanaf € 179 p.n. Villa LG
Hoogseizoen vanaf € 1.015 p.n. Villa LG

Residence U Paesolu Pinarello ****

appartementen en minivilla's
strand van Pinarello op loopafstand
fijn zwembad met kinderbad

Laagseizoen vanaf € 74 p.n. ST4 LG
Hoogseizoen vanaf € 163 p.n. ST4 LG