Vluchten

Corsica kent vier luchthavens. De grootste luchthaven is die van de hoofdstad Ajaccio (west), op 5 kilometer van de stad. Er rijdt een shuttlebus van de luchthaven naar de stad. De kleinere luchthavens Figari (zuid) en Calvi (noord) liggen op 4 kilometer van de stad. De luchthaven van Bastia (oost) ligt op 20 kilometer van de stad. Het openbaar vervoer van en naar deze kleine luchthavens is vaak beperkt.

Goed nieuws: per 22 april 2022 vliegt Transavia weer tweewekelijks naar Corsica. Luchthaven van vertrek is Zestienhoven (Rotterdam/The Haque International Airport). Luchthaven van aankomst is Bastia. De dagen waarop gevlogen wordt zijn maandag en vrijdag. Vertrek- en aankomsttijden variëren. Air France-KLM vliegt in samenwerking met AirCorsica ook op Corsica. Deze vluchten hebben altijd een tussenstop in Parijs, Marseille of Nice.

Corsica Frankrijk uitzicht vliegtuig wolken zon vleugel straalmotoren

Low Cost Airlines

De prijsvechters bieden vooral vluchten vanaf het Belgische Brussel-Zuid (Charleroi), Het Franse Lille (Lesquin) en het Duitse Weeze. Ryanair biedt betaalbare tickets aan naar Figari, Volotea is een Franse prijsvechter die vanuit Lille (Rijssel) op Ajaccio, Bastia en Figari vliegt. De Duitse Low cost airline Eurowings vliegt vanuit diverse Duitse luchthavens op Bastia en Calvi. De Belgische airline Tuifly vliegt op Ajaccio en Bastia. Een rechtstreekse vlucht naar deze luchthavens vanuit België, Frankrijk of Duitsland duurt 1,5 à 2 uur.

Rechtstreeks vanuit België of Duitsland of toch met een stopover?

Rechtstreekse vluchten naar het eiland klinken natuurlijk logisch, maar zijn niet altijd de beste optie. Verblijf je bijvoorbeeld in het zuiden van het eiland en heb je een rechtstreekse vlucht naar Bastia, dan kan een vlucht naar Figari met een overstap ergens in Frankrijk soms toch sneller en goedkoper uitpakken. Reserveer je tickets online bij de luchtvaartmaatschappij of laat ons de tickets voor je reserveren. Ben je van plan op Corsica een auto te huren, dan is een vlucht naar een andere luchthaven dan Ajaccio soms het overwegen waard. Vergeet alleen niet dat een rit over het eiland bij late aankomst erg vermoeiend kan zijn.

Alle opties op een rijtje:

Rechtstreekse vluchten op Bastia
vanaf Nederland (Rotterdam) met Transavia (per 22-04-2022)

vanaf Brussel-Zuid (Charleroi) met Air Corsica

Rechtstreekse vluchten op Ajaccio
vanuit Nederland alleen mogelijk met een tussenstop, vertrek vanaf Amsterdam
vanuit Brussel-Zuid (Charleroi) met Air Corsica

Rechtstreekse vluchten op Figari
vanuit Nederland alleen mogelijk met een tussenstop, vertrek vanaf Amsterdam
vanuit Brussel-Zuid (Charleroi) met Ryanair

Rechtstreekse vluchten op Calvi
vanuit Nederland alleen mogelijk met een tussenstop, vertrek vanaf Amsterdam
vanuit Brussel-Zuid (Charleroi) met Air Corsica