Vluchten

Air France-KLM is, in samenwerking met AirCorsica, met ingang van 2019 de enige maatschappij die Corsica vanaf Nederland aanvliegt. Deze vluchten kennen altijd een tussenstop in Parijs, Marseille of Nice. Helaas heeft Transavia Corsica in 2019 als bestemming geschrapt. Dit in verband met beperkte slots op Schiphol. Corsica kent vier luchthavens. De grootste luchthaven is die van de hoofdstad Ajaccio (west), op 5 kilometer van de stad. Er rijdt een shuttlebus van de luchthaven naar de stad. De kleinere luchthavens Figari (zuid) en Calvi (noord) liggen op 4 kilometer van de stad. De luchthaven van Bastia (oost) ligt op 20 kilometer van de stad. Het openbaar vervoer van en naar deze kleine luchthavens is vaak beperkt.

Corsica Frankrijk uitzicht vliegtuig wolken zon vleugel straalmotoren

Low Cost Airlines

De prijsvechters bieden vooral vluchten vanaf het Belgische Brussel-Zuid (Charleroi), Het Franse Lille (Lesquin) en het Duitse Weeze. Ryanair biedt betaalbare tickets aan naar Figari, Volotea is een Franse prijsvechter die vanuit Lille (Rijssel) op Ajaccio, Bastia en Figari vliegt. De Duitse Low cost airline Eurowings vliegt vanuit diverse Duitse luchthavens op Bastia en Calvi. De Belgische airline Tuifly vliegt op Ajaccio en Bastia. Een rechtstreekse vlucht naar deze luchthavens vanuit België, Frankrijk of Duitsland duurt 1,5 à 2 uur.

Rechtstreeks vanuit België of Duitsland of toch met een stopover?

Rechtstreekse vluchten naar het eiland klinken natuurlijk logisch, maar zijn niet altijd de beste optie. Verblijf je bijvoorbeeld in het zuiden van het eiland en heb je een rechtstreekse vlucht naar Bastia, dan kan een vlucht naar Figari met een overstap ergens in Frankrijk soms toch sneller en goedkoper uitpakken. Reserveer je tickets online bij de luchtvaartmaatschappij of laat ons de tickets voor je reserveren. Ben je van plan op Corsica een auto te huren, dan is een vlucht naar een andere luchthaven dan Ajaccio soms het overwegen waard. Vergeet alleen niet dat een rit over het eiland bij late aankomst erg vermoeiend kan zijn.

Alle opties op een rijtje:

Rechtstreekse vluchten op Ajaccio
helaas geen directe vluchten vanaf Nederland meer per 2019
vanaf Brussel-Zuid (Charleroi) met Air Corsica

Rechtstreekse vluchten op Figari
vanaf Nederland alleen mogelijk met een tussenstop, vertrek vanaf Amsterdam
vanaf Brussel-Zuid (Charleroi) met Ryanair

Rechtstreekse vluchten op Calvi
vanaf Nederland alleen mogelijk met een tussenstop, vertrek vanaf Amsterdam
vanaf Brussel-Zuid (Charleroi) met Air Corsica

Vluchten op Bastia
vanaf Nederland alleen mogelijk met een tussenstop, vertrek vanaf Amsterdam
vanaf Brussel-Zuid (Charleroi) met Air Corsica