Cervione

Cervione is een kleine stad met meer culturele bezienswaardigheden dan andere stadjes van vergelijkbare omvang op Corsica. Een barokke kathedraal uit 1745, een marmeren Maria-beeld op 750 meter hoogte, een Franciscaner klooster uit de 16e eeuw, een klein palazzu dat tegen de berghelling ligt ... de amateur-historicus kan hier zijn hart ophalen! Maar ook zonaanbidders komen in er aan hun trekken: het stadje heeft een aantrekkelijke kustlijn met een breed zandstrand.

Cervione Castagniccia Costa Verde Corsica Frankrijk

Castagniccia

Cervione ligt in de Castagniccia, een bijzonder groene, glooiende en lieflijke regio in Midden-Oost-Corsica. Het gebied ontleent haar naam aan de uitgestrekte kastanjebossen en is bezaaid met dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. De Castagniccia is historisch gezien van onschatbare waarde en was een van de eerste bewoonde gebieden op Corsica. De Corsicaanse identiteit is bijzonder sterk aanwezig in deze streek.

Generaal van de Natie

In Morosaglia, stond de wieg van onafhankelijkheidsstrijder Pasquale (Pascal) Paoli. Het dorp is ook zijn laatste rustplaats (van zijn as welteverstaan). Het lukte Paoli een groot deel van het eiland van het Genuees gezag te bevrijden, waarna hij een bestuur op democratische grondslag inrichtte. Hij nam zelf de uitvoerende macht in handen. Als verlichte leider van een weinig ontwikkeld eiland sprak tot de verbeelding van heel Europa. In 1795 verliet hij zijn Corsica voorgoed. Een jaar later zou het île de Beauté definitief Frans worden.

 

Hotel Orizonte ***

familiekamers
Cervione op 7 kilometer
bar en restaurant

Laagseizoen vanaf € 39 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 55 p.p.p.n. 2PK LO