Bravone

Bravone Corsica Frankrijk Marine-de-Bravone

Bravone, een badplaats met een uitgestrekt strand aan de oostkust van Corsica. De laagvlakte waarop Bravone is gelegen, kent een rijke geschiedenis. Feniciërs, Grieken, Etrusken en Romeinen: al deze beschavingen drukten hun stempel op de sympathiek badplaats. In de omgeving zijn vandaag de dag nog altijd overblijfselen uit die tijd te vinden.

Van juni tot september kun je iedere donderdagochtend een bezoekje brengen aan de ambachtelijke markt. Een twintigtal marktkramen laat je kennismaken met lokale producenten en hun ambachtelijke producten.

Het strand van Bravone is natuurlijk een uitstekende optie voor een dagje luieren. Ben je wat avontuurlijker ingesteld, dan kun je al duikend koraalriffen, kleurrijke vissen en oude scheepswrakken ontdekken.

Ga zeker eens op pad in de uitgestrekte bossen ten zuiden van Bravone. Er zijn hier talrijke wandelpaden. Een leuk alternatief is een wandeling langs de beek. Je komt door grazige weilanden en velden met geurige citrusbomen: beslist geen straf!

Bezoek vanuit Bravone vooral ook Linguizzetta. Dit historisch dorpje met een kleine barokke kerk ligt iets de bergen in en is zeer bezienswaardig. Nog interessanter is Aleria, dat wat verder naar het zuiden ligt. Hier kun je de ruïnes bezoeken van wat in de oudheid de hoofdstad van Corsica was.

Camping Domaine de Bagheera ****

naturistencamping in Bravone
direct aan zee
prachtig park in ongerepte natuur

Laagseizoen vanaf € 24 per dag (standplaats 2 personen met elektra)
Hoogseizoen vanaf € 39 per dag (standplaats 2 personen met elektra)

Vakantiepark Domaine de Bagheera ***

vakantiepark voor naturisten in Bravone
direct aan zee
prachtig park in ongerepte natuur

Laagseizoen vanaf € 89 p.n. (stacaravan 2-6 personen)
Hoogseizoen vanaf € 202 p.n. (stacaravan 2-6 personen)