Sartene

Sartene Corsica Frankrijk

La plus corse des villes corses

Sartene, volgens de Franse schrijver Prosper Mérimée ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’. De Placa Porta vormt het sfeervolle centrum van het stadje. Direct achter dit plein vind je een historische wijk met smalle, schilderachtige straatjes. Op en top charme!

Zwarte bladzijde

Het stadje is in 1507 na Christus gesticht door de Genuezen en heeft een roerige geschiedenis. Het werd gebouwd op een strategisch gelegen rots, om inwoners zo te beschermen tegen aanvallen en plunderingen door piraten.
De strategische ligging van Sartene en de verschillende verdedigingswerken konden echter niet voorkomen dat het plaatsje in het jaar 1583 veroverd werd door de koning van Algiers. Deze wrede heerser maakte meer dan vierhonderd inwoners tot slaaf en vermoordde vele Sartenais. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis.
Na deze inktzwarte periode werd Sartene opnieuw bevolkt door boeren uit de omgeving. Ondanks de roerige geschiedenis kon het alsnog uitgroeien tot een van de mooiste stadjes van Corsica.

Menhirs & Megalieten

Wie nog een stuk eeuwenoude cultuur wil meepikken, raden we aan om vanuit Sartene in de richting van Tizzano het circuit van menhirs en megalieten te volgen. De prehistorische mens heeft een flinke stempel op het landschap gedrukt. Als mensenfiguren uitgehouwen steenblokken staan er verspreid over het landschap. Verder landinwaarts zijn plaatsjes als Levie, San-Gavino-di- Garbini, Quenza, Sainte-Lucie-de-Tallone de moeite van een stop waard.

Filitosa, met een verzameling menhirs en de overblijfselen van een prehistorische nederzetting, ligt bij Sollacaro. Het is enige plek op het eiland waar megalithische menhir-standbeelden en Torreaanse torens samen voorkomen. De site staat bekend als de grootste archeologische opgraving van Corsica.

Rossi Hotel ***

originele inrichting
15 (wandel)minuten van Sartene
goede prijs-kwaliteitverhouding

Laagseizoen vanaf € 65 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 85 p.p.p.n. 2PK LO

Chambres d'hotes A Ciattinu

op 6 kilometer van Sartene
prachtige ligging in olijfgaard
familiekamer voor 2 volwassenen en 4(!) kids

Laagseizoen vanaf € 40 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 55 p.p.p.n. 2PK LO