Rondreis La Douce Corse

8-daagse autorondreis "La Douce Corse"

Rondreis La Douce Corse

Ontdek het Ile de Beauté op comfortabele wijze!

2 nachten in hetzelfde hotel
mix van 3- en 4-sterrenhotels
ontdekking & relaxen gaan hand in hand

Programma:

Dag 1: Hotel Campo dell'Oro → Ajaccio (Groot-Ajaccio)
Dag 2: Hotel Campo dell'Oro → Ajaccio (Groot-Ajaccio)
Dag 3: Hotel Best Western du Roy d'Aragon→ Bonifacio (Zuid-Corsica)
Dag 4: Hotel Best Western du Roy d'Aragon→ Bonifacio (Zuid-Corsica)
Dag 5: Hotel Le Castellu Rossu → Lucciana (Cap Corse)
Dag 6: Hotel Le Castellu Rossu → Lucciana (Cap Corse)
Dag 7: Hotel Campo dell'Oro → Ajaccio (vertrekdag)

Rondreis op basis van 7 overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Deze rondreis kan ook gereserveerd worden op basis van halfpension. Vraag naar de mogelijkheden.

Prijs per persoon vanaf:

favicon Skimaquis April → € 592
favicon Skimaquis Mei → € 679
favicon Skimaquis Juni → € 682
favicon Skimaquis Juli → € 744
favicon Skimaquis Augustus → € 812
favicon Skimaquis September → € 727
favicon Skimaquis Oktober → € 539

Let op: vervoer (vlucht, boot en autohuur) is niet bij deze prijzen inbegrepen.
Uiteraard regelen wij dit met alle plezier voor je. Geef dit desgewenst aan in het vrije tekstveld op het aanvraagformulier.

Tour-de-la-Mortella Torra-di-Mortella Nebbiu Desert-des-Agriates Saint-Florent Cap Corse Corsica

Dag 1 & 2: Ajaccio
Jouw rondreis La Douce Corse begint in Ajaccio, de stad van Napoléon. Rijk aan cultuur en natuur. Ajaccio bezoeken is keuzes maken: bezoek je de markt bij de haven, ga je een dag naar zee of maak je een uitstap naar het mooie achterland? Ajaccio biedt oneindig veel mogelijkheden.

We stellen voor jouw road trip in het noorden te beginnen, bestemming Sagone. Daarna rijd je door naar Cargèse. Je vervolgt je tocht naar de majestueuze Calanques de Piana (en Porto), een pronkstuk van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Om terug te keren naar Ajaccio, maak je een slinger door het achterland. Je passeert de gorges de la Spelunca en de pittoreske dorpen Evisa en Vico.

Tip: neem vooral de moeite de Iles Sanguinaires bij zonsondergang te zien. Dit kan vanaf het strand, maar mooier is het nog vanaf een excursieboot.

Dag 3 & 4: Bonifacio
Vandaag brengt de rondreis La Douce Corse je richting Bonifacio. De route vraagt om diverse stops: Filitosa, Sartène, de baai van Roccapina (met de fameuze ‘Lion’) .. Je kunt er ook nog voor kiezen de paradijselijke stranden Santa Giulia en Palombaggia bij Porto-Vecchio op te zoeken of de Massif de Bavella (startpunt van de fameuze trekking GR20) te trotseren.

Je eindpunt is het op kalkrotsen gelegen Bonifacio, de meest spectaculaire stad van Corsica. Neem de tijd deze unieke stad te verkennen. Begin in de haven, doe sportief en neem de trap naar boven, naar de oude stad. Geniet van de prachtige vergezichten en slenter door de nauwe straatjes van de oude stad.

Tip: verlaat Bonifacio via de route de Santa Manza en klim tot aan de vuurtoren van Pertusato. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over stad, zee en, bij helder weer, het Italiaanse eiland Sardinië.

Dag 5 & 6: Bastia
Vandaag is het direction Bastia, stoere havenstad aan de Oostkust en toegangspoort tot de Cap Corse. Neem de kustroute en maak een stop in het Romeinse stadje Aléria. Lunchadresjes te over! Je bent niet ver van de meren van Urbino en Diana, zeker ook een omweg waard.

Voordat je naar je eindbestemming rijdt, moet je zeker even ‘de vinger van Corsica’ bezoeken. Cap Corse heeft prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. Vooral Erbalunga is de moeite waard. Flaneer einde middag door de haven van Saint-Florent en wordt verliefd op de wijngaarden van Patrimonio. Installeer je in je hotel en ga op zoek naar het échte Bastia: stad met vele gezichten (en evenzoveel fonteinen), maar vooral Italiaans!

Dag 7 & 8: Ajaccio
Vandaag rijd je via de sprookjesachtige streek Castagniccia, bekend om zijn rijke religieuze erfgoed (barokkerken), naar Corté, voormalige hoofdstad van Corsica. Neem de tijd om deze authentieke vestingstad te bezoeken: werkelijk alles is hier fotogeniek!

Ga zeker ook een stuk wandelen in de bossen van Vizzavona; schonere lucht kom je op Corsica niet tegen. Maak een stop voor een verkwikkende duik in de rivier de Restonica, met haar natuurlijke baden en heb je nog wat tijd, las dan een pauze in voor een bezoek aan Bocognano, waar je het buitenhuis van Napoléon (U Palazzu di Napoleone) kunt bezichtigen.

Na dit laatste hoogtepunt zak je af naar het keizerlijke Ajaccio voor de laatste overnachting van jouw rondreis La Douce Corse. Morgen is het huiswaarts … of verleng je jouw verblijf? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Prijzen op basis van logies en ontbijt. Je logeert in de volgende hotels (onder voorbehoud van beschikbaarheid):
favicon Skimaquis
Hotel Campo dell'Oro**** (Ajaccio)
favicon Skimaquis
Best Western du Roy d'Aragon*** (Bonifacio)
favicon Skimaquis Hotel Le Castellu Rossu*** (Lucciana)