Castagniccia

Castagniccia is een bijzondere regio in Midden-Oost-Corsica. Groen, glooiend, lieflijk .. Een beetje sprookjesachtig. En historisch gezien van onschatbare waarde. De Corsicaanse identiteit is bijzonder sterk aanwezig in de deze streek. Het was een van de belangrijkste broeihaarden tijdens de Corsicaanse onafhankelijkheidsoorlog in de achttiende eeuw. Pasquale Paoli, de held van de onafhankelijkheidsstrijd, zag er het daglicht. Het gebied ontleent haar naam aan de uitgestrekte kastanjebossen. Het was een van de eerste bewoonde gebieden van Corsica. Het hoogste punt wordt gevormd door de Monte San Petrone (1767 m).

Het échte Corsica

De hoogtepunten van een tocht door de Castagniccia zijn de talrijke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De beoefenaars van oude ambachten maken je graag deelgenoot van hun bijzondere vakkennis. Laat je meevoeren door de andere manier van leven, ontdek de bijzondere atmosfeer van de processies en geniet van de meerstemmige liederen (Corsicaanse polyfonie) en de kleurrijke feesten. Ze zijn sterk verbonden met de identiteit van de streek. In de Castagniccia vind je talrijke barokke kapellen met interessante schilderingen uit de 16e eeuw. Met name de kerken van La Porta en Piedicroce zijn een bezoek waard.

U Cuventu

Zeer fotogeniek zijn de ruïnes van het klooster van Orezza, het Couvent d'Orezza. Eens was dit strategisch gelegen klooster een zeer belangrijk religieus centrum. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog was het een bolwerk van verzet tegen Genua. Pascal Paoli (Pasquale Paoli) stelde er de eerste grondwet voor Corsica op. En ontmoette er in 1790 de grote Napoleon Bonaparte. Het klooster werd tijdens de Franse Revolutie verwoest. Vandaag de dag is het een ruïne die door klimop wordt overwoekerd.

Onze bestemmingen in Castagniccia