Naturisme

Naturisme op Corsica is booming. Genieten van de natuur. Corsica heeft zelf de meest verwende naturist veel te bieden. Er zijn genoeg redenen om je eens aan het naturisme te wagen. Veel mensen kiezen voor het naturisme vanwege het “natuurlijke” aspect: omdat je naakt bent, voel je je meer verbonden met de natuur. Corsica is een en al natuur! Waan je in de Caraïben op een van de paradijselijke zandstranden waar je uitsluitend zonder badkleding welkom bent. Verblijf in privacy op een van de prachtige resorts op de mooiste plekken van het eiland. Streeploos bruinen met het gevoel van vrijheid in een veilige, schone omgeving ... op Corsica kan het allemaal.

Camping Village Domaine de Bagheera Bravone Corsica Frankrijk naturisme camping vakantiepark naturistenresort gezin branding strand zee

Liberté, Égalité, Fraternité ..

Naakt zijn betekent ook dat er minder onderscheid is tussen mensen. En iedereen is even kwetsbaar. Dat zorgt er voor dat je sneller toenadering zoekt tot anderen. Een praatje aanknopen is gemakkelijk als je met naturisten onder elkaar bent. Naturisten zitten vaak lekker in hun vel. Ze schamen zich niet voor hun lichaam en voelen zich vrij van alle dagelijkse zorgen.

Bloot slaat dood ..

Het naturisme blijft vanwege de seksuele associaties die veel mensen hebben met het naakt recreëren, helaas een beetje in de taboesfeer hangen. Maar seks is juist geen drijfveer voor naturisten, zegt de Nederlandse Federatie voor Naturisten. Als je er eenmaal aan gewend bent, verdwijnt die associatie tussen seks en bloot juist, meent zij. Bloot slaat immers dood.

Met een korreltje zout ...

Voor de zekerheid nog even de regels in Frankrijk, als het gaat om naakt recreëren: in Frankrijk mag je alleen bloot recreëren op speciaal daarvoor aangewezen locaties, zoals naaktstranden, campings en naturistenclubs. Volgens de wet is seksueel exhibitionisme strafbaar, maar over natuurlijk bloot zijn wordt niks gezegd.

Naturisme bestemmingen

Vakantiepark Domaine de Bagheera ***

vakantiepark voor naturisten in Bravone
direct aan zee
prachtig park in ongerepte natuur

Laagseizoen vanaf € 89 p.n. (stacaravan 2-6 personen)
Hoogseizoen vanaf € 202 p.n. (stacaravan 2-6 personen)

Camping Domaine de Bagheera ****

naturistencamping in Bravone
direct aan zee
prachtig park in ongerepte natuur

Laagseizoen vanaf € 24 per dag (standplaats 2 personen met elektra)
Hoogseizoen vanaf € 39 per dag (standplaats 2 personen met elektra)