West-Corsica

West-Corsica staat vooral bekend om Les Calanques de Piana en natuurreservaat Scandola (UNESCO); een van de mooiste natuurgebieden op Corsica. Buiten deze spectaculaire natuurfenomenen biedt West-Corsica je ook Cargese, een dorpje met 2 gezichten. Girolata, het plaatsje waar je niet met de auto kunt komen, is absoluut een sportieve inspanning waard. Vanaf de D81 kun je het 4,4 kilometer lange wandelpad volgen dat naar het bijzondere schiereiland leidt. Een andere optie om de kleine, natuurlijke haven van Girolata te bereiken, is per boot vanaf Osani, ten zuiden van de Golf van Girolata.

Calanches de Piana Corsica Frankrijk calanques bergen rode rotsen

Cargese

Prachtig gelegen, tussen Porto en Ajaccio, vind je het dorpje Cargese. Dit bijzondere plaatsje heeft twee gezichten: naast een Corsicaanse gemeenschap, is er ook een Griekse. Kenmerkend hiervoor zijn de 2 kleine kerken die tegenover elkaar zijn gebouwd: een Rooms-Katholieke en een Grieks-Orthodoxe. Er zijn gezellige terrasjes en de mooie vergezichten op de baai van Sagone benemen je de adem.

Porto

Om Porto te bereiken moet je geen gevoelige maag hebben. En geen haast. Via de grillige D81 kruip je door de bergen naar deze veelzijdige bestemming. De prachtige kustlijn van de Golf van Porto, het door bijzondere eucalyptusbomen omgeven strand en de jachthaven, de imposante bergpieken rondom, de 16e eeuwse Genuese toren: het dorpje stikt van de verlokkingen.

Scandola

De Golfe de Porto biedt onderdak aan Unesco natuurreservaat Scandola. Een boottocht door dit unieke reservaat geldt als een van de hoogtepunten van een bezoek aan Corsica. Tijdens deze boottocht krijg je afwisselend prachtige rotsformaties, mooie kliffen en bijzondere grotten te zien. Vanwege de populariteit van deze excursie, raden we je aan om met name in het hoogseizoen vooraf te reserveren.

Piana

Piana is een mooi plaatsje dat met name bekend is vanwege de Calanches de Piana, een prachtig natuurgebied dat eveneens op de werelderfgoedlijst staat. De aaneenschakeling van bijzondere rotsformaties, zowel aan land als in zee, vormt een van de meest sensationele bezienswaardigheden op het eiland. In de namiddag zijn de rotsen op hun mooist: de rotsen lijken dan van kleur te veranderen en krijgen een rozerode gloed. De Calanches zijn zowel met de auto, per boot als te voet te bezichtigen.

Onze bestemmingen in West-Corsica