Cap Corse

Het schiereiland Cap Corse (Capicorsu) is het meest noordelijke deel van Corsica en wordt door zijn vorm ook wel “De Vinger” genoemd. Vanaf de boot ziet het er wellicht onherbergzaam uit, maar niets is minder waar: de kaap is bezaaid met lieflijke dorpjes, gezellige haventjes, stranden, eilanden en bossen. Vanaf het uiterste puntje van de kaap heb je een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Ile de Giraglia.

Saint-Florent

Saint-Florent is een idyllisch vissersdorp aan de voet van de Cap Corse. Dit “St. Tropez van Corsica” is vooral bekend om zijn gezellig drukke jachthaven. Veel Bastias (inwoners van Bastia) meren hier in het weekend aan om de drukte van hun stad te ontvluchten. In de haven is het heerlijk toeven op een van de talloze terrasjes.

Erbalunga

Erbalunga is something else. Een persoonlijke favoriet. Dit schilderachtige vissersplaatsje grenst aan een kiezelstrand en is een Unesco geklasseerde site. De vissershaven, de smalle straatjes, de trappetjes, de doorkijkjes en de Genuese toren hebben een onweerstaanbare uitwerking op romantische zielen. En beroemdheden. Maar dat heb je niet van ons.

Bastia

Bastia, de belangrijkste havenstad met Italiaanse allure is een leuke bestemming waar je heerlijk kunt rondslenteren. Met name de buurt rond de oude haven ademt een gemoedelijke sfeer. Vele gezellige terrassen, smalle straatjes, sfeervolle pleinen en elegante oude huizen vormen het decor voor een ontspannen kennismaking met de temperamentvolle Bastiais. De vele barokke kerken en de citadel zorgen dan weer voor een mooi rustpunt. Diverse stranden liggen dicht bij de stad.

Desert des Agriates

Het spectaculaire, beschermde natuurgebied Desert des Agriates, ook wel “de groene woestijn” van Corsica, is een vrijwel onbewoond gebied tussen – grofweg - Ile Rousse en St. Florent. De panoramische D81 loopt door deze naar maquis geurende woestenij. Door het ruige karakter van het gebied, is het alleen geschikt voor terreinwagens en wandelaars. Het Desert des Agriates grenst aan zee en is vanuit St. Florent per boot te bereiken. De stranden van Saleccia en Loto staan bekend als de mooiste stranden van Corsica.

Onze bestemmingen op Cap Corse