De Ronde van Corsica

Cap-Corse Capicorsu Corsica Frankrijk kustweg kustroute bergen zee strand boten maquis asfalt

8-daagse rondreis per touringcar "De Ronde van Corsica"

De rondreis 'De Ronde van Corsica' is een complete 8-daagse road trip per luxe touringcar met airconditioning. Deze Road Trip Touringcar voert je op comfortabele wijze langs vele hifhlights van het Ile de Beauté.

mix van highlights en minder bekend terrein
ruimte voor vrije tijd
volpension (ontbijt-lunch-diner)

Dag 1 - zaterdag: Ajaccio
Start van jouw rondreis De Ronde van Corsica. Aankomst op de luchthaven of, wanneer je over zee reist, in de haven van Ajaccio. Je wordt verwelkomd door de chauffeur. Aansluitend is er een transfer naar je hotel voorzien. Deze dag besteed je zoals jij dat prettig vindt. De vele galeries en boetiekjes maken dat je hier met gemak jouw dag kunt vullen. Aan het einde van de dag kun je met de voetjes omhoog op een van de fijne terrassen bij Cours Napoléon. Om 19:00 uur word je in het hotel verwacht voor een 'pot d'accueil' (welkomstdrankje) en uitleg over de rondreis. Aansluitend maak je kennis met de groep en schuif je aan voor het diner.

Dag 2 - zondag: Ajaccio/Propriano/Sartène/Bonifacio (ca. 140 km)
Vandaag is het direction Bonifacio! Via Propriano zet de bus koers naar Sartène, ook wel 'de meest Corsicaanse stad van Corsica' genoemd. Hier stop je voor een gezamelijke lunch. Vervolgen rijdt de toeringcar je via Roccapina, waar de fameuze ‘lion’ de wacht houdt, naar Bonifacio, ongetwijfeld de meest gefotografeerde stad van Corsica. Je luncht in de oude haven van Bonifacio. Hierna ga je aan boord van een toeristisch treintje voor een bezoek aan de middeleeuwse bovenstad. Eenmaal boven, heb je vrije tijd zodat je Bonifacio in al haar pracht kunt aanschouwen.
Je kunt ook de minicruise "Grottes et Falaises" maken (vanaf € 20 p.p. / ter plaatse te betalen). Hiervoor moet je in de haven zijn. Je dineert en overnacht in Bonifacio.

Dag 3 - maandag: Bonifacio/Bavella/Solenzara/Corté (ca. 190 km)
Vandaag rijd de bus naar het binnenland van Corsica. Op deze 3e dag van de rondreis de Ronde van Corsica stop je voor een lunch in het stadje Zonza, met name bekend door de Aiguilles (naalden) de Bavella. Vervolgens rijd je via de haven van bruisend Porto-Vecchio en het 'forêt de l'Ospedale'. Het kenmerkende landschap van het Massif de l’Ospédale zorgt voor een mooie mix van stromend water, bizarre rotspartijen en een grote diversiteit aan bomen en planten. De bus voert je vandaag ook nog langs de charmante badplaatsen Solenzara & Ghisonaccia en je passeert Aléria, in de oudheid de hoofdstad van Corsica. Je dineert en overnacht in Corté.

Dag 4 - dinsdag: Corté/Piedicroce/Bastia/Macinaggio (ca. 168 km)
Na het ontbijt staat het je vrij om je in een toeristisch treintje langs alle highlights van Corté te laten voeren. Na dit bezoek zet de bus koers naar Castagniccia, een van de meest authentieke delen van Corsica. Via Ponte-Leccia en Morosaglia, geboorteplaats van rebel Pasquale Paoli, rijd je naar Piedicroce voor een typisch Corsicaanse lunch. Na de lunch vervolgt de bus de route naar de prachtige noordkaap van Corsica. En route naar de kust van Cap Corse stop je in de stoere havenstad Bastia voor een 'visite de ville'. Vervolgens rijd je via Erbalunga en Santa Severa naar het idyllische havenstadje Macinaggio, in het uiterste puntje van 'de vinger' van het eiland. Macinaggio is het eindpunt voor vandaag.

Dag 5 - woensdag: Macinaggio/Patrimonio/Calvi (ca. 143 km)
Vandaag staat er een mooie etappe op het programma: de rit voert je langs de prachtige kust van Cap Corse en houdt halt voor een lunch in Patrimonio, beroemd om haar wijngaarden. Na de lunch maakt de bus een uitstapje naar désert des agriates. Dit spectaculaire, beschermde natuurgebied, ook wel “de groene woestijn” van Corsica genoemd, is een vrijwel onbewoond gebied tussen – grofweg – Ile Rousse en St. Florent. De panoramische D81 loopt door deze naar maquis geurende woestenij. Na een tour door de Balagne kom je aan het einde van de middag aan in Calvi: de geboortestad van Cristoffel Columbus. Calvi is de stad die alles heeft: een middeleeuwse citadel die ver in zee steekt, een luxe jachthaven en een kilometerslang zandstrand. Je dineert en overnacht in deze charmante stad.

Dag 6 - donderdag: Calvi/Porto (129 km)
Na het ontbijt staat het je vrij een bezoek aan Calvi te brengen. Wandel over de wallen van dit trotse stadje, dat een roerige geschiedenis heeft gekend. Je struikelt er over de historische gebouwen. Ten zuiden van de oude stad vind je de benedenstad met zijn enorme jachthaven (de grootse van Corsica!). Eenmaal in de bus kijk je je ogen uit: via de machtige vallei van Fango zet de bus koers naar Porto, de eindbestemming van deze dag. Na de lunch heb je de middag vrij om Porto te verkennen. Het stadje aan de prachtige Golf van Porto -vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst- heeft een fijn strand met een levendige jachthaven. Een 16e eeuwse Genuese verdedigingstoren houdt er de wacht. Een absolute aanrader is Le Sentier du Facteur, een stevige wandeling met prachtige vergezichten naar Girolata, wonderschoon gelegen aan de gelijknamige baai.

Dag 7 - vrijdag: Porto/Ajaccio (90 km)
Vandaag staat in het teken van de sprookjestuin van Corsica: de Calanques de Piana en natuurreservaat Scandola (UNESCO); een van de mooiste natuurgebieden op Corsica. Buiten een tocht langs deze spectaculaire natuurfenomenen rijdt de bus ook via Cargese, een bijzonder plaatsje met twee gezichten: naast een Corsicaanse gemeenschap, is er ook een Griekse. Kenmerkend hiervoor zijn de 2 kleine kerken die tegenover elkaar zijn gebouwd: een Rooms-Katholieke en een Grieks-Orthodoxe. De mooie vergezichten op de baai van Sagone benemen je de adem. Je laatste stop op deze charmante road trip is Ajaccio, de stad waarmee je op de dag van aankomst al kennis hebt kunnen maken. Je kunt je bagage droppen bij het hotel en ontmoet de groep in het centrum voor de lunch. Na de lunch is er een 'visite guidée' te voet voorzien en aansluitend rijdt de bus via de mooie D111 (Route des Îles Sanguinaires) naar het uiterste puntje, de Pointe de la Parata. De Îles Sanguinaires zijn bijzonder te noemen. De wilde eilandengroep, sommige niet meer dan rotsen in zee, bieden een thuis aan talloze vogelsoorten, zoals aalscholvers en zilvermeeuwen. Romancier Alphonse Daudet bewoonde ooit de vuurtoren op het grootse eiland en noemde ook nog arenden, wilde geiten en kleine paarden.

Dag 8 - zaterdag: Ajaccio
Einde van de rondreis de Ronde van Corsica. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen .. of toch niet? Afhankelijk van je plannen keer je huiswaarts of zet je jouw reis op het mooie Corsica voort. Wij helpen je natuurlijk graag met de invulling van een eventuele verlenging!

A Prestu!

Prijzen op basis van volpension (13 maaltijden, waarmee wordt bedoeld lunch en diner. Ontbijt is altijd inbegrepen, behalve op de dag van aankomst).
Je verblijft in 2-en 3-sterrenhotels of appartementen.
Noot van de vervoerder: Kilometers vreten is er op Corsica helaas niet bij. Er zullen dus keuzes moeten worden gemaakt in waar gestopt wordt. Mocht het nodig blijken (overmacht) zal de route worden aangepast.