De Ronde van Corsica

8-daagse rondreis per touringcar "De Ronde van Corsica"

De rondreis 'De Ronde van Corsica' is een complete 8-daagse rondreis per luxe touringcar met airconditioning. Deze Road Trip Touringcar voert je op comfortabele wijze langs vele hifhlights van het Ile de Beauté.

mix van highlights en minder bekend terrein
vrije tijd
volpension

Dag 1: Ajaccio
Start van jouw rondreis De Ronde van Corsica. Aankomst op de luchthaven van Ajaccio. Je wordt verwelkomd door de chauffeur. Aansluitend is er een transfer naar je hotel voorzien. Deze dag besteed je zoals jij dat prettig vindt.

Dag 2: Ajaccio/Bonifacio/Solenzara
Via Propriano, Sartène en Roccapina, waar de fameuze ‘lion’ de wacht houdt, rijdt de touringcar je naar Bonifacio, ongetwijfeld de meest gefotografeerde stad van Corsica. We lunchen in de oude haven van Bonifacio. Hierna gaan we aan boord van een toeristisch treintje voor een bezoek aan de middeleeuwse bovenstad. Eenmaal boven, heb je vrije tijd zodat je Bonifacio in al haar pracht kunt aanschouwen.

Je kunt ook de minicruise "Grottes et Falaises" maken (vanaf € 18 p.p. / ter plaatse te betalen). Hiervoor moet je in de haven zijn. We overnachten in Solenzara.

Dag 3: Solenzara/Bastia/Macinaggio
Vandaag rijden we richting het noorden van het eiland. Op deze 3e dag van de rondreis de Ronde van Corsica passeren we op weg naar Bastia het stadje Aléria, in de oudheid de hoofdstad van Corsica. Na aankomst in Bastia heb je vrije tijd en een lunch in de stad.Ook hier gaan we in een toeristisch treintje langs alle highlights. Na dit bezoek vetrekken we naar Cap Corse, de prachtige noorkaap van Corsica. We overnachten in Macinaggio.

Dag 4: Macinaggio/Saint-Florent/Balagne/Calvi
En route naar de kust van Cap Corse en St. Florent. We lunchen in Algajola en maken aansluitend een tour door de Balagne. Aan het einde van de middag komen we aan in Calvi: de geboortestad van Cristoffel Columbus. Calvi is ons eindpunt voor vandaag.

Dag 5: Calvi/Porto
Vandaag staat er een mooie etappe op het programma van de rondreis de Ronde van Corsica: via de Cols de Palmarella en La Croix en de spectaculaire kustweg, rijden we naar Porto voor de lunch. Na de innerlijke mens verwend te hebben, is er tijd voor een bezoek aan dit leuke stadje aan de Golf van Porto.

Boek een minicruise naar Scandola/Girolata, een extreem mooi, door UNESCO geclassificeerd natuurreservaat (tickets vanaf € 36 per persoon / ter plaatse te betalen).

Dag 6: Porto/Evisa/Corte
We beginnen deze dag met een mooi heen-en-weertje naar de beroemde Calanques de Piana. We lunchen in het charmante dorp Evisa en reizen dan via de Scala di Santa Regina verder naar Corte, historische hoofdstad van het eiland. Corte is de eindbestemming van deze 6e dag.

Dag 7: Corte/Vizzavona/Ajaccio
De ochtend gebruiken we voor een bezoek aan het historisch centrum van Corté. Dit doen we met een toeristisch treintje. We vervolgen onze weg door het prachtige natuurgebied van Vizzavona. We lunchen in Bocagnano, een typisch Corsicaans stadje op enkele kilometers van Ajaccio. We bezoeken het historisch centrum te voet, onder begeleiding van een gids.

Dag 8: Ajaccio
Einde van de rondreis de Ronde van Corsica. Tijd om afscheid te nemen .. of toch niet? Afhankelijk van je plannen keer je huiswaarts of zet je jouw reis op het mooie Corsica voort.

A Prestu!

Prijzen op basis van volpension (13 maaltijden). Je verblijft in 2-en 3-sterrenhotels of appartementen.
Noot van de vervoerder: Kilometers vreten is er op Corsica helaas niet bij. We zullen dus keuzes moeten maken in waar we stoppen. Mocht het nodig blijken (overmacht) zullen wij de route aanpassen.