Rondreis Charme de Corse

10-daagse autorondreis "Charme de Corse"

Rondreis Charme de Corse

Ontdek de charme van Kallisté in jouw eigen tempo!

2 nachten in hetzelfde hotel (m.u.v. de laatste nacht)
overnachten in charmehotels
combinatie van natuur en stad

Programma:

Dag 1: Rossi Hotel → Sartène (Groot-Valinco)
Dag 2: Rossi Hotel → Sartène (Groot-Valinco)
Dag 3: Hotel Mare e Monti → Feliceto (Balagne)*
Dag 4: Hotel Mare e Monti → Feliceto (Balagne)*
Dag 5: Hotel Les Jardins de la Glaciere → Corte (Binnenland)
Dag 6: Hotel Les Jardins de la Glaciere → Corte (Binnenland)
Dag 7: Hotel SantaTeresa → Bonifacio (Zuid-Corsica)*
Dag 8: Hotel SantaTeresa → Bonifacio (Zuid-Corsica)*
Dag 9: Hotel Cala di Sole → Ajaccio (Groot-Ajaccio)
Dag 10: Ajaccio (vertrekdag)

In Hotel Mare e Monti en Hotel SantaTeresa verblijf je in een 2-persoonskamer Superieure.

Prijs per persoon vanaf:

favicon Skimaquis April → € 762
favicon Skimaquis Mei → € 804
favicon Skimaquis Juni → € 857
favicon Skimaquis Juli → € 963
favicon Skimaquis Augustus → € 1004
favicon Skimaquis September → € 893
favicon Skimaquis Oktober → € 787

Inclusief 9 nachten in een standaard 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
Let op: vervoer (vlucht, boot en autohuur) is niet bij deze prijzen inbegrepen.
Uiteraard regelen wij dit met alle plezier voor je. Geef dit desgewenst aan in het vrije tekstveld op het aanvraagformulier.

Je logeert (op basis van beschikbaarheid) in de volgende hotels:

 Rossi Hotel in Sartène (Groot-Valinco)
Aankomst op de luchthaven van Ajaccio. Vandaag staat de kaap bij Roccapina op het programma, met als topattractie Le Lion de Roccapina: een versteende leeuw die de toegang tot de baai bewaakt. Roccapina is misschien wel het mooiste strand van Corsica: een fraai gevormde baai met fijn, wit zand en verleidelijk helder water. Er is geen horeca en er zijn doorgaans weinig toeristen. Het oogt ongerept, puur. Je moet er wel even wat moeite voor doen (en lef hebben): een bumpy road bij Auberge Coralli van circa 2 kilometer  brengt je naar beneden. Lopen is misschien wel de beste optie.

Vanuit Roccapina gaat het landinwaarts richting Sartène, volgens de Franse schrijver Prosper Mérimée ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’. De Placa Porta vormt het sfeervolle centrum van het stadje. Direct achter dit plein vind je een historische wijk met smalle, schilderachtige straatjes. Op en top charme!

Wie nog een stuk eeuwenoude cultuur wil meepikken, raden we aan om vanuit Sartène in de richting van Tizzano het circuit van menhirs en megalieten te volgen. Door prehistorische bewoners als mensenfiguren uitgehouwen steenblokken staan er verspreid over het landschap.  Verder landinwaarts zijn plaatsjes als Levie, San-Gavino-di- Garbini, Quenza, Sainte-Lucie-de-Tallone de moeite van een stop waard.

Een andere must see in dit gebied is de Pointe de Campomoro: beklim de Genuese Tour de Campomoro en geniet van het uitzicht op de Golf van Valinco. Maar het absolute hoogtepunt is het pad dat je naar de rotsen leidt (Anse des Genois). Laat je betoveren door dit verpletterend mooie spel der elementen: grillige rotsen met gaten of rotspartijen met afgeslepen ronde vormen en in vele kleurschakeringen; ze zijn allemaal even mooi. De geërodeerde rotsformatie die bekend staat als ‘De Hanenkam’ mag natuurlijk niet ontbreken op je vakantiekiekjes.

 Hotel Mare e Monti in Feliceto (Balagne)
De Balagne, een vruchtbare streek in het noordwesten van Corsica, wordt ook wel ‘De Tuin van Corsica’ genoemd. U Trinighellu brengt je in de zomer van Calvi naar l’Ile-Rousse en vice versa. Dit rode treintje stopt bij alle stranden. Een unieke rit!

Calvi is de stad die alles heeft: een middeleeuwse citadel die ver in zee steekt, een luxe jachthaven en een kilometerslang zandstrand. Een hoop charme. Wandel over de wallen van deze trotse stad, die een roerige geschiedenis heeft gekend. Je struikelt er over de historische gebouwen. Ten zuiden van de oude stad vind je de benedenstad met zijn enorme jachthaven (de grootse van Corsica).  Niet te missen zijn het schiereiland van Revellata, met een buitengewoon boeiende zeebodem en de Notre Dame de la Serra, voor een schitterend uitzicht op de baai.

Ile Rousse is de andere badplaats van de noordwestkust. De stad heeft een heerlijk zacht klimaat. Slenter in de schaduw van eeuwenoude platanen over Place Paoli of speel een potje pétanque met de locals op de met dadelpalmen omzoomde Grande Place. Bezoek de 19e eeuwse, neoklassieke markthal met 21 zuilen en maak een schitterende wandeling langs de kust: Ile Rousse heeft genoeg te bieden om je bezoek nóg gedenkwaardiger te maken.

 Hotel Les Jardins de la Glacière in Corté (Binnenland)
Aan de voet van de Monte Cinto en Monte Ritondu, de hoogste bergen van Corsica, ligt Corte, de oude hoofdstad van het eiland. In Corte staat de enige universiteit van Corsica. Het is een levendig stadje, mooi gelegen tegen een steile berghelling. Een imposante citadel domineert de voormalige bakermat van de onafhankelijkheidsstrijd. Corte is gebouwd voor voetgangers. De straten zijn smal en er is een behoorlijk hoogteverschil tussen de bovenstad en de benedenstad. Place Paoli is het kloppend hart. Waar je ook bent in Corte, overal zie je in de verte bergen. Het stoere stadje is een ideale basis om het binnenland te verkennen.

Vanuit Corte loopt de Restonica Vallei langs de gelijknamige rivier (je kunt op sommige plekken zwemmen) naar de spectaculaire gletsjermeren Melo (Melu) en Capitello (Capitellu). Rijd door de vallei van de Restonica naar Bergeries de Grotelle en Lamoghjosu om je auto te parkeren. Beide locaties zijn goede startpunten voor een wandeling door de vallei. Mind you: Restonica kan in het hoogseizoen druk zijn. En heet. De indrukwekkende vallei van de Tavignano, een 89 kilometer lange rivier, is dan een goed alternatief. De schoonheid van de goedbewaarde muilezelpaden, die nu eens onbeschut zijn en dan weer door kastanjeboomgaarden en naaldbossen voeren, is ongeëvenaard!

 Hotel SantaTeresa in Bonifacio (Zuid-Corsica)
Het zuiden van Corsica is bruisend, veelzijdig en enorm geliefd bij jong & oud. Surfers paradise Tonnara, de schelpvormige baai van Rondinara, de rotseilandjes in de ondiepe baai van Santa Giulia en het bountystrand van Palombaggia: al deze parelwitte zandstranden met hun heldere, turkooizen water geven je het gevoel op een tropisch eiland te zijn. Ervaar het miljonairsgevoel in privébaaitjes of ga de uitdaging aan en plan een excursie in het stoere binnenland.

Porto-Vecchio, ook wel de ‘stad van zout’ genoemd, is na Ajaccio en Bastia de grootste stad op Corsica. Net als in meerdere steden op Corsica vind je hier een boven- en een benedenstad. In en om de haven in de benedenstad vind je een wirwar aan straatjes, terrasjes en winkeltjes. Het is er luidruchtig en gezellig. In de bovenstad is de Place de la République niet te missen; de gezellige bedrijvigheid maakt het tot geliefde stop voor een ijsje of een drankje. En er is altijd schaduw: Le Bel Ombra, een boomachtige plant bij de kerk op het plein, houdt hier al sinds 1901 de wacht.

In zuidelijke richting rijd je vanuit Porto-Vecchio in een half uur naar vestingstad Bonifacio, qua ligging de meest karakteristieke stad van het eiland. Bonifacio bestaat uit twee delen: een benedenstad nabij de haven en een oude bovenstad. Het is een hele klim naar boven, maar je wordt rijkelijk beloond: sfeervolle Middeleeuwse steegjes en pleintjes met restaurantjes, barretjes, ijssalons en boetiekjes; keuze te over. En overal doorkijkjes en een prachtig uitzicht! Neem de 187 treden van de Escalier du Roi d’Aragon, een in de krijtrotsen uitgehouwen trap, die afdaalt naar zee of maak een boottochtje naar Sdragonato, de drakengrot net buiten de haven. De opening in het ‘plafond’ van de grot is precies de landkaart van Corsica ..

 Hotel Cala di Sole in Ajaccio (Groot-Ajaccio)
Je laatste stop op deze charmante road trip. Ajaccio is een geliefde bestemming. Van een bezoek aan het geboortehuis van Napoléon Bonaparte tot nightshopping in de Rue Fesch: dit is een échte stad. Vanuit Ajaccio kun je via de mooie D111 (Route des Îles Sanguinaires) naar het uiterste puntje, de Pointe de la Parata rijden.

Een bezoek aan de Îles Sanguinaires is een must. De wilde eilandengroep, sommige niet meer dan rotsen in zee, bieden een thuis aan talloze vogelsoorten, zoals aalscholvers en zilvermeeuwen en bezoek je per boot. Romancier Alphonse Daudet bewoonde ooit de vuurtoren op het grootse eiland en noemde ook nog arenden, wilde geiten en kleine paarden. Mystiek vind je in Filitosa. Het heuvelachtige Filitosa is een belangrijke archeologische vindplaats. De oudste vondst gaat terug tot de oudere steentijd (6000 voor christus). Hoofdreden voor een bezoek aan Filitosa zijn de goed bewaard gebleven Menhirs. Hierop zijn nog gezichten, zwaarden en andere versieringen te zien. Uniek in de wereld! Vanuit Ajaccio kom je via de D302 richting Sollacaro en aansluitend de D57 bij Filitosa.

Bijzonderheden: Prijzen op basis van logies en ontbijt. Vervoer niet inbegrepen. Huisdieren niet toegestaan. Verlenging mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een week zon, zee en strand in een van onze mooie appartementen of (mini)villa’s.