Oost-Corsica

Oost-Corsica. De kustweg N198 (T10) is zeker niet de meest aantrekkelijke route. Maar je actieradius maakt veel goed. Je bent snel in het noorden, zuiden of binnenland. In deze regio geniet je “met je voeten in het water” van de aanwezigheid van bergen, afgewisseld met groene landschappen dicht bij zee. Mare e Monti dus.

Veelzijdig

Het strand van Caranella is een van de mooiste stranden aan de oostkust. Het fijne witte zandstrand, de kleurrijke onderwaterwereld, de heerlijke ruikende pijnboombossen en de stoere rotsen in het achterland van de baai oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

Aleria

Het mooi gelegen Aleria is rijk aan historie en natuurschoon. Opgravingen van de Romeinse stad iets buiten het dorpscentrum vormen de grootste attractie. Ook de kathedraal van Saint-Marcel, de oudste van het eiland, stamt nog uit het einde van de Romeinse tijd. De kleurrijke akkers, citrusbomen en wijngaarden maken de omgeving een lust voor het oog. Drie prachtige lagunes, Urbino, Sala en Diane, met talloze vogelsoorten, zijn een dagtrip meer dan waard. Een prachtig zandstrand bij de monding van de rivier de Tavignano, die je overigens ook per kano kunt verkennen, nodigt uit tot het nemen van een verfrissende duik.

Bavella massief

Het Bavella Massief wordt ook wel de “Dolomieten van Corsica” genoemd en beslaat een gebied 930 hectare. De roze granietspitsen en de dennen- en sparrenbossen in het dal zijn een summum voor natuurliefhebbers. De bergpas biedt sportieve wandelaars prachtige vergezichten op de grillige rotspinakels van Bavella, die, afhankelijk van het tijdstip en het weer, van kleur lijken te veranderen. Voor die hards zijn er ongekende mogelijkheden in het Bavella Massief. Onder andere Via Ferrata * en Canyoning ** worden door diverse organisaties aangeboden. Wij helpen je graag een reservering te maken.

Tot slot willen we nog een must do onder de aandacht brengen: een mooie wandeling naar de Trou de la Bombe vanaf de Col de Bavella. De Trou de la Bombe is een bijzondere rotsformatie die zich pas aan het einde van de wandeling openbaart. De wandeling (uit en thuis) duurt ca. 2,5 uur en is (ook) aan te raden voor beginnende wandelaars. Het grootste deel van de wandeling voert over een breed bospad; alleen het laatste stuk vereist wat klauterwerk.

Onze bestemmingen in Oost-Corsica

*Via Ferrata: een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand met hulpmiddelen als steunen voor handen & voeten, hangbruggen, piratennetten, deathrides en afdaaltouwen.
**Canyoning: je maakt al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof (of 'canyon') waar meestal water doorheen stroomt.