Bastelica

Bastelica, bekend om zijn worsten en appels, ligt in het ruige hart van Corsica. Hier, in de bovenste vallei van Prunelli, vind je het thuisland van Sampiero Corso, een belangrijke historische figuur. In de zestiende eeuw vocht hij als een leeuw om het eiland te bevrijden van de Genuese overheersing.

Was Bastelica voorheen een traditioneel boerendorp, de laatste jaren is het steeds meer in trek bij toeristen. Niet alleen het cultureel erfgoed van de stad en de traditionele architectuur trekken jaarlijks vele bezoekers, ook het nabijgelegen skigebied Val d'Ese maken het een populaire bestemming.

Een must is de wandeling naar de waterval van Ortala. Een soms pittige (met name het begin is een uitdaging) wandeling van ca. 2 uur. Via het Canal de la Volta, een irrigatiekanaal dat in de 18e eeuw werd aangelegd om Bastelica van water te voorzien, wandel je naar de mooie waterval. Het pad begint in het noordoosten van Bastelica. Volg de borden naar restaurant Chez Paul. Je vindt hier de bewegwijzering naar de start van de trail.

Ook bijzonder zijn de Pozzines d'Ese, een natuurfenomeen van poeltjes (pozza, puzzina) in een soort veenmoeras, gevormd door smeltwater vanuit de bergen. De vennetjes staan door ondergrondse kanalen met elkaar in verbinding. De vegetatie is er bijzonder: een unieke grassoort vermengd met een verscheidenheid aan mossen op een ondergrond van turf. Je vindt hier grazers in alle soorten en maten, maar vooral ook veel wandelaars.

Kijk de video voor een impressie van dit fenomeen:

Boutique Hotel Artemisia ***

boetiekhotel in het hart van Corsica
hip design & Corsicaanse eenvoud
verwenhotel met goede keuken

Laagseizoen vanaf € 86 p.p.p.n. 2PK Piacè LO
Hoogseizoen vanaf € 96 p.p.p.n. 2PK Piacè LO

B&B A Bella Scusa

charmante b&b in het hart van Corsica
ideaal voor rustzoekers
heerlijk ontbijt

Laagseizoen vanaf € 59 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 82 p.p.p.n. 2PK LO