Zonza

Zonza ligt in het hart van een van de meest mysterieuze regio’s van Corsica, l’Alta Rocca. In de Middeleeuwen werd dit gebied La Terre des Seigneurs genoemd (het Land van de Heren). Deze architectonische etalage uit de 15e en 16e eeuw is volgens de locals niet erg veranderd in de tijd. De natuur in dit stoere deel van Corsica is van verbluffende schoonheid. Zonza is met name bekend door de Aiguilles (naalden) de Bavella. De grillige bergpieken die oprijzen uit het Bavella massief doen denken aan de Italiaanse Dolomieten. Het zijn 1 van de meest gefotografeerde natuurwonderen op Corsica.

Religie

Het historische erfgoed van Zonza is opmerkelijk. In het bergachtige landschap sieren molens, Genuese torens en kapellen het landschap. Op je tour door Zonza kun je onder andere een neogotische parochiekerk (met prachtig gebeeldhouwde deur) bezoeken. De eveneens bezienswaardige Santa Barbara-kapel ligt verder naar het zuiden. Tijdens jouw bezoek kun je ook de ruïnes van de middeleeuwse kapel van San Cesario en de kerk van St. Martin met een bezoek vereren. Tijdens de wandeling kom je langs de kapel St. Antonius van Padua en vele familiegraven.

Sportieve actie

Door de ideale ligging van Zonza, tussen bergen en zee, heb je de uitstapjes voor het kiezen. In de prachtige streek Alta Rocca is het bijvoorbeeld fantastisch wandelen. Vakantiegangers die op zoek zijn naar sensatie (onder begeleiding) kunnen hun hart ophalen in A Tyroliana, een outdoor avonturenpark in Sainte Lucie de Porto-Vecchio, waar je kennis kunt maken met onder andere canyoning. Het park biedt sportief vermaak voor alle leeftijden (er is o.a. een klimbos en je kunt er mountainbiken en hiken) en is het hele jaar geopend. USP: de ligging bij de piscines naturelles de Cavu. Deze prachtige natuurlijke baden oefenen een grote aantrekkingskracht uit op iedereen die wel even klaar is met het zoute zeewater ?

Voor een impressie (drone) van A Tyroliana kun je de volgende video afspelen:

Chambre d'hote Au Bord du Temps

mooie ligging aan voet Bavella-Massief
zwemmen in zwembad van hotel Claire de Lune
ruime kamers in sfeervolle gebouwen

Laagseizoen vanaf € 47 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 57 p.p.p.n. 2PK LO