La Ferme U San Martinu

La Ferme U San Martinu is een fijn adres om de Cap Corse te ontdekken. Deze bed & breakfast ligt bij Sisco, op een mooi plekje in de vinger van Corsica. De 'patron' van deze sfeervolle accommodatie heeft een passie voor lekker eten. Je bent van harte welkom zijn creaties te komen proeven.

Een omweg waard

La Ferme U San Martinu is een prima adres voor rustzoekers. Pierre-Jean en zijn vrouw Marine heten je hartellijk welkom in hun authentieke maison d'hôtes. De vergezichten op het domein van 4 ha liegen er niet om en nodigen uit tot een ommetje na het eten. De eenvoudig ingerichte, maar schone kamers zijn verschillend ingericht en hebben alle een eigen badkamer met bad of douche. Sommige kamers hebben een kleine zithoek of een zitje buiten. Er is een klein, maar fijn zwembad met ligbedden en ’s avonds kun je genieten van de traditionele Corsicaanse keuken.

Gasten zijn buitengewoon lovend over de creaties van Pierre-Jean. Ook het ontbijt wordt geroemd: geen fabriekscroissants, maar huisgemaakte zoetigheden ... om je vingers bij af te likken! O ja, zoals het een echte 'ferme' betaamd, vind je er ook dieren: honden, kippen, geiten, schapen, varkens en de 'resident' ezel scharrelen ook gezellig rond op het terrein (uiteraard wel op veilige afstand). Parkeren is gratis en het strand van Sisco vind je op een kleine 2 km.

19 hameaux

Sisco is feitelijk een verzameling van 19 gehuchten in de gelijknamige vallei, op ca. 15 km van Bastia. De oudste huizen en kerken dateren van de late middeleeuwen. De vallei van Sisco herbergt tal van kleine schatten uit vervlogen tijden. Zo is daar het dorp Cruscianu, dat in de 16e eeuw bewaakt werd vanuit twee vierkante verdedigingstorens. Vandaag de dag kun je er nog altijd 1 aanschouwen. Verder vind je in Cruscianu 2 'chapelles' en de Eglise Saint-Martin, een kerk die tussen de 13e en 16e eeuw werd gebouwd.

In de benen

In de prachtige omgeving rondom Sisco is het heerlijk wandelen. De vele bossen van kurkeiken en kastanjebomen worden afgewisseld door bergen met spectaculaire rotspieken, waarvan enkele op meer dan 1000 meter liggen. Door de kronkelweggetjes, adembenemende uitzichten, heuvelachtige landschappen en unieke stranden die de Cap Corse zo typeren krijg je de indruk aan het einde van de wereld te zijn. La vie est belle!