Occhiatana

Occhiatana is een charmant dorp in de heuvels van de Balagne, bij Belgodère. In het dorp tref je ambachtslieden die vazen, lampen, kandelaars en andere siervoorwerpen maken. Wanneer je een souvenir voor thuis wil nemen, mag je dit dorp zeker niet overslaan. Ook is Occhiatana geliefd door de mooie ligging in de heuvels van de Reginu-vallei en de korte afstand van het prachtige strand van Lozari.

Vallee du Reginu

Occhiatana ligt in de machtige, drassige vallei van de Reginu-Rivier. Talloze dorpjes lijken er tegen de bergen te zijn geplakt. Zo ook Occhiatana. De Punta di Paraso torent er hoog bovenuit. De Reginu heeft haar oorsprong in het Ghjunsani-gebergte en mondt uiteindelijk uit op het strand van Lozari. Vergeet de schoonheid van de zee een paar tellen en kijk naar de bergen. De dorpjes op het 'balkon' hebben een prachtig uitzicht op de vallei en de zee. 'En route' ervaar je de weldadige rust van het achterland en ontmoet je ambachtslui die je met liefde hun verhaal vertellen.

Stuwmeer

Het Lac de Codole ligt in de vlakte van de Balagne, op ongeveer 3 kilometer van Ile Rousse. Het stuwmeer verbindt Santa-Reparata-di-Balagna in het noorden en het westen, Speloncato in het oosten en Feliceto in het zuiden. De rivier de Reginu mondt uit in het meer. De aanleg van een stuwdam begin jaren tachtig stelt de overheid in staat de oostelijke Balagne te voorzien van (drink)water.

Auberge de Tesa

charmante voormalige 'laiterie' in de Reginu-vallei
Plage de Lozari op 15 autominuten
goede Corsicaanse keuken met streekproducten

Laagseizoen vanaf € 91 p.p.p.n. 2PK HP
Hoogseizoen vanaf € 91 p.p.p.n. 2PK HP