Villa’s

Villa. Mogelijk doet het woord alleen al je wegdromen. Een woningtype waar het niet op een vierkante meter aankomt. Leven als God in Frankrijk. Dat kan op Corsica. Lees hier hoe wij van SkiMaquis een villa definiëren.

Een villa is …

Het woordenboek stelt dat een villa een vrijstaande woning is. Tot in de negentiende eeuw sprak men steevast van een landhuis, maar later kwam de benaming ‘villa’ in zwang.  Afgeleid van de Romeinse villa, een stijlvol vrijstaand huis in de omgeving van Rome. De grootste troef van vakantie in een van onze villa's op Corsica? Je bent altijd omgeven door groen. Dat van je 'eigen' tuin of – nog beter – het groen van omliggende parken en bossen.

… groot

Vakantie vieren in een villa, da’s ruim leven. Villa’s hoeven heus niet zo groot te zijn als het Château de Versailles, maar ze moeten dus wel groot(s) aanvoelen.

… stijlvol ingericht

De belangrijkste eigenschap van een villa is natuurlijk de gelikte, luxueuze inrichting. Of je nu op zoek bent naar een villa in moderne stijl of kiest voor een authentiek landhuis, je kunt pas écht van een villa spreken wanneer interieur en exterieur in harmonie zijn en er is gekozen voor duurzame en kwalitatieve technieken en materialen.