Porto-Pollo

Porto-Pollo, een havenstadje ten noorden van de Golf van Valinco. Ooit een schuilplaats voor zondaars, nu een levendige jachthaven die deel uitmaakt van het stadje Serra-di-Ferro. De prachtige kust en het heldere, warme water van de Middellandse Zee vormen er de grootste aantrekkingskracht. Landinwaarts zijn schilderachtige dorpjes zoals Pietra Rossa en Tassinca de moeite waard. Voor de meest indrukwekkende vergezichten pak je de slingerende kustweg vanuit Ajaccio of Propriano.

Picture perfect

Porto-Pollo ligt 20 kilometer ten noordwesten van Propriano en heeft een fijn strand. Aan gezellige terrasjes en eettentjes geen gebrek. In het mooie achterland vind je schilderachtige dorpjes zoals Pietra Rossa en Tassinca. Indrukwekkend zijn de bergkammen en beschermde wetlands iets ten noorden van het bosrijke schiereiland.
Het prachtige Plage de Cupabia ligt op steenworp afstand. Wij durven dit wel een van de mooiste stranden van Corsica te noemen. Turquoise water, wit zand, zandduinen … je waant je in de Caraïben! 

Wandelen

Wanneer je in Porto-Pollo verblijft, kunnen we je een wandeling van Cupabia naar Serra-di-Ferro aanraden. Je start bij het strand van Cupabia. Volg het douanepad dat je langs een mooie, kleine inham leidt tot aan de Capannele-toren. Het is een stevige klim, maar absoluut de moeite waard. Een bezoek aan de in 2010 gerestaureerde toren is mogelijk. Vraag vooraf de sleutel aan de burgemeester van Serra-di-Ferro. Zijn nummer is 0033 (0)6 495 74 02 12. Echt waar. Een pittige hike (364 m. hoogteverschil) van een kleine 11 km voert je via het heuvelachtige achterland, dwars door de maquis, terug naar Serra-di-Ferro. Daar ben je wel 2 uur zoet mee ?

Hotel Casa Murina

charmant hotel aan de westkust
fijn strand op 200 meter
uitstekend eten uit eigen tuin

Laagseizoen vanaf € 73 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 111 p.p.p.n. 2PK LO