Onze rondreizen

Reizen kan op zoveel manieren. Van A naar B, met een tussenstop of met meerdere trajecten. Rondreizen biedt je de kans om in een relatief korte tijd veel van een (ei)land te zien & te ontdekken. En hoe je het ook wendt of keert: het is heel goed voor een mens om af en toe de koffer of rugzak te pakken. Om andere plekken te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en vooral: te ervaren. Reizen verrijkt je leven.

Veel zien in korte tijd

Het is natuurlijk afhankelijk van je reisplanning, maar tijdens een rondreis kun je in relatief korte tijd veel zien. Bepaal vooraf wel of je elke dag ergens anders wilt zijn of dat je het juist fijn vindt op sommige plaatsen wat langer te blijven. Het onverwachte triggert je reislust. Tijdens een rondreis verblijf je elke dag of om de paar dagen in een andere omgeving. Dat houdt je scherp en voorkomt sleur of niet weten wat je moet gaan doen tijdens een reis.

Vrijheid, blijheid

Voor veel mensen staat reizen gelijk aan vrijheid. Vrij om te gaan en staan wanneer en hoe jij dat wil. Daarbij doelen we op rondreizen met bijvoorbeeld een camper of een (huur) auto. Mits je natuurlijk de gehele reis vooraf tot in de puntjes hebt geregeld. Want dat is bij SkiMaquis ook geen enkel probleem.

Stap uit je comfort zone

Tijdens een rondreis moet je flexibel zijn. In- en uitpakken, veel onderweg, nieuwe omgeving en nieuwe mensen. In Nederland schiet je misschien gelijk in de stress bij een kleine verandering. Tijdens een rondreis leer je om flexibeler te worden. Het gaat nou eenmaal zoals het gaat. Zeker op Corsica 😉 Omdat je constant (of in elk geval regelmatig) onderweg bent, brengt de reis meer avontuur met zich mee. Wat kan je verwachten op jouw volgende bestemming, gaat alles goed onderweg? Als je rondreist, ervaar je veel meer dan wanneer je op 1 bestemming blijft ‘hangen’.

Stoppen wanneer jij wil

Zie je een mooi uitkijkpunt, heb je een bijzondere vogel gespot of wil je gewoon even je benen strekken? Tijdens een rondreis weet je vaak dat je van A naar B gaat, maar hoe lang je erover doet je bestemming van die dag te bereiken bepaal je zelf. Dus stop vooral wanneer en hoe lang jij wilt. Tijdens een rondreis maak je kennis met diverse landschappen en soms zelfs klimaatzones. Dit geldt zeker ook voor het veelzijdige Corsica. Misschien zag je gisteren nog de besneeuwde bergtoppen van de Val d'Ese en lig je vandaag wel aan het strand van Santa Giulia, terwijl je morgen je wandelschoenen aantrekt voor een expeditie naar het ruige binnenland.

Onze road trips