Campervans

Vrijheid Blijheid Afbeeldingsresultaat voor emojis

Van Life is hot! Campervans staan voor vrijheid. En terecht, want wat is er nu chiller dan 24/7 je eigen koers varen? Slapen onder de sterren en kriskras door berglandschappen rijden in je huis op wielen: het leven in een campervan is zo slecht nog niet .. Zelf bepalen wanneer je eet, waar je slaapt, met welk uitzicht je ontwaakt uit je middagdutje ... Living the dream!

Het zwarte schaap van de familie

Blacksheep is een jonge organisatie die volledig ingerichte kampeerbusjes (campervans) op -onder andere- Corsica verhuurt. Zij hebben bases in Bastia en Ajaccio. De campervans van Blacksheep zijn heel gebruiksvriendelijk en laten een knap staaltje vindingrijkheid zien. Zo vind je de tafel aan de binnenkant van de schuifdeur en zitten de bijpassende zonnestoelen goed verpakt in de achterklep.

Hoe werkt het?

Tijdens het inchecken wordt uitgelegd hoe de campervan werkt. Er wordt gedemonstreerd hoe je het zonnescherm uittrekt, hoe je het keukentje gebruiksklaar maakt met behulp van de gasfles en de waterpomp (ook weer ingenieus weggestopt achter een luik), hoe je het zitje met stoelen creëert en hoe je het dak uitklapt zodat je 's avonds zonder al teveel moeite je slaapplaats in gereedheid kunt brengen.
Een tip: vraag tijdens de instructie of je alles even zelf mag proberen (Est-ce que je peux l'essayer svp?).

Goed om te weten: Je hoeft geen aanvullende kampeeruitrusting mee te nemen. Zaken als slaapzakken kun je eventueel reserveren (vooraf doorgeven - ter plaatse te betalen).

De Volkswagen busjes van Blacksheep rijden fijn en zitten comfortabel. Het is in het begin misschien even wennen met schakelen, met het inschatten van de lengte (grotere draaicirkel) en je moet vooral rekening houden met de hoogte (max. 180 m.) van je campervan. Mooi meegenomen is dat het busje aan alle kanten ramen heeft. Je hebt dus goed zicht op naderend verkeer.

In de praktijk

Tot zover de theorie. Want het klinkt allemaal leuk, maar hoe gaat het in de praktijk? Waar overnacht je? Hoe zit het met douchen? En hoe bepaal je waar je gaat stoppen voor de nacht? Onderweg kom je talloze (grote) campings tegen. Steeds meer campings doen hun best om campervanners een leuke plek te bieden. Maar zo'n camping moet natuurlijk wel je ding zijn. Je kunt er ook voor kiezen tussen andere campers te staan op een 'aire campingcar', handig als je low budget reist. Je komt deze parkeerplaatsen al rijdend regelmatig tegen (klik hier voor een overzicht van deze spots op Corsica). Het betreft meestal een 'aire' in de bergen, in het bos of langs de kust. Je hebt er minimale voorzieningen (toilet, water en stroom). De kosten zijn € 6 à € 12 per nacht.

Natuurlijk kun je ook in de vrije natuur staan. En dat is misschien wel de grootste plus van jouw tijdelijke huis op wielen. Campervans zijn lager dan 2 meter en dan mag je normaal gesproken in Frankrijk op de meeste openbare plekken staan. Attention: de gemeente heeft het laatste woord dus check altijd of er geen verbodsbord staat bij die mooie plek aan zee..

Meer weten? Check dan de site van het NKC (regels in Frankrijk) en de site van campercontact (aires op Corsica)

Blacksheep California Confort

geschikt voor maximaal 4 personen
keuken
verwarming
douche & toilet (optioneel)

Vanaf € 91 per dag

Blacksheep California Beach

geschikt voor maximaal 5 personen (2 volwassenen & 3 kids)
keuken
verwarming
douche & toilet (optioneel)

Vanaf € 91 per dag

Blacksheep Classic

geschikt voor maximaal 2 personen
koelkast
rechaud
douche en toilet (optioneel)

Vanaf € 72 per dag

Blacksheep Marco Polo

geschikt voor maximaal 4 personen
verwarming & keuken
automaat (diesel)
douche & toilet (optioneel)

Vanaf € 124 per dag

Blacksheep Mini Egoe

geschikt voor maximaal 2 personen
koelbox
rechaud

Vanaf € 91 per dag

Blacksheep Explorer

geschikt voor maximaal 4 personen (2 volwassenen + 2 kids)
douche & toilet
keuken

Vanaf € 96 per dag

Weten wat je kunt verwachten?

Kijk & lees wat onze vriendinnen Josée & Carole van frankrijk.nl van de Blacksheep campervan vonden tijdens hun road trip langs de Atlantische Kust. Klik op de foto voor het artikel mét filmpje: