Berg(geiten) en Zee

8-daagse motorrondreis "Berg(geiten) en Zee"

8-daagse motorrondreis met sportieve ritten entre mer et montagne
afwisselende landschappen
uitdagende ritten (met hier en daar een -je raadt het al- berggeit)
het beste van Corsica per motor

Dag 1: Saint-Florent
Aankomst op het Île de Beauté. Installatie in je hotel. De rest van je dag vul je naar keuze in. Wordt het een Pietra op een van de terrassen in de levendige haven, een tukkie op het strand of maak je stiekem alvast je eerste kilometers? Aan jou de keus!

Overnachting in Hotel Bellevue *** in Saint Florent

Dag 2: Cap Corse
Vandaag rijd je ongeveer 130 kilometer. Je verkent de regio rondom Bastia. Je pakt de route naar het uiterste noorden van de Cap Corse. De route over de kaap is afwisselend: stijgen, dalen, bochten in alle categorieën .. genieten dus! Maak op je ontdekkingstocht zeker stops bij plaatsjes als Erbalunga en Centuri. Op de terugreis naar Saint Florent rijd je via de westkust. Je komt door bekende dorpen als Nonza en Patrimonio, hoofdstad van de Corsicaanse wijn.

Overnachting in Hotel Bellevue *** in Saint Florent

Dag 3: Calvi en Balagne
Voor deze tweede dag van jouw motorrondreis stellen we je een ontdekkingstocht door de Balagne voor. Je doorkruist het Désert des Agriates via weggetjes die slechts weinigen kennen: off the beaten track. Je volgt de kustlijn van de Balagne en via de Route des Artisans bereik je Calvi. Na het bezichtigen van de citadel rijd je via de Nebbiu, een prachtig gebied, op je gemak terug naar Saint Florent. Je rijdt deze dag (afhankelijk van de keuzes die je maakt) ongeveer 200 kilometer.

Overnachting in Hotel Bellevue *** in Saint Florent

Dag 4: Corte
Vandaag is een wisseldag. Je zet koers naar Corte, de voormalige hoofdstad van Corsica. We stellen je voor in Corte te lunchen. Leuke adressen genoeg! Je vult je middag met een pittige rit door de bergen, van col naar col, tot aan Alta Rocca en zijn typisch Corsicaanse dorpjes. Hierna rijd je terug naar Corte om je te installeren in je hotel. Vandaag leg je ongeveer 200 kilometer af.

Overnachting in Hotel Arena Le Refuge *** in Corte

Dag 5: Bonifacio
Vanuit Corte zak je af naar het zonnige zuiden van Corsica. Het Forêt de l’Ospedale en het gelijknamige meer zullen je tijdens deze motorrondreis niet onberoerd laten. Door naar Palombaggia, vaak het mooiste strand van Corsica genoemd. Vergeet je zwembroek niet! De rest van de dag staat in het teken van een bezoek aan Bonifacio. Van welke kant je deze stad ook bekijkt, spectaculair is het altijd. We adviseren je een boottocht naar de Lavezzi eilanden te maken. Een fantastische belevenis (en even geen motor onder je kont). Een ervaring rijker keer je ‘huiswaarts’ naar Corte. Je rijdt vandaag ongeveer 130 kilometer.

Overnachting in Hotel Arena Le Refuge *** in Corte

Dag 6: Bavella en Alta Rocca
Als je denkt dat Corsica geen verrassingen meer voor je in petto heeft, zit je er flink naast. Je start met een aller retour naar Solenzara, bekend om de natuurlijke baden. Even opwarmen (en afkoelen!) voor de klapper van de dag: het Bavella Massief met de beroemde Aiguilles de Bavella. Je kunt hier geweldige wandelingen maken dus parkeer je motor en ga de uitdaging aan. De rit terug naar Corte leidt je dwars door het stoere binnenland, langs de pittoreske dorpen van Alta Rocca. Je legt vandaag ongeveer 150 kilometer af.

Overnachting in Hotel Arena Le Refuge*** in Corte

Dag 7: Bastia
De invulling van deze laatste dag is afhankelijk van je tijdstip van vertrek: wordt het linea recta naar Bastia of heb je nog tijd voor een laatste ontdekkingstocht? Als je in de gelegenheid bent, nodigen we je graag uit de Castagniccia te ontdekken: een prachtig, ruig gebied met kastanjebossen en charmante dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens rijd je omhoog voor een hernieuwde kennismaking met de Nebbio, om uiteindelijk op weg te gaan naar je eindbestemming, Bastia. Vandaag rijd je tussen de 145 en 200 kilometer.

Overnachting in Sud’Hôtel *** in Bastia

Prijzen op basis van logies en ontbijt. Je verblijft in de genoemde 3-sterrenhotels (op basis van beschikbaarheid).