Rondreis La Belle Corse

8-daagse autorondreis "La Belle Corse"

Rondreis La Belle Corse

Haal het maximale uit jouw week op het Ile de Beauté!

verrassingsrondreis 😎
goede middenklasse hotels
ontdek verrassend mooi Corsica

Programma:

Dag 1: Ajaccio
Dag 2: Ajaccio / Porto
Dag 3: Porto / Calvi
Dag 4: Calvi / Ile Rousse / Corte
Dag 5: Corte/ Bastia / Lucciana
Dag 6: Lucciana / Aleria / Solenzara / Bonifacio
Dag 7: Bonifacio / Ajaccio
Dag 8: Ajaccio (vertrekdag)

Verrassingsrondreis op basis van 7 overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer in goede middenklasse hotels. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Deze rondreis kan ook gereserveerd worden op basis van halfpension.

Prijs per persoon vanaf:

favicon Skimaquis April → € 598
favicon Skimaquis Mei → € 660
favicon Skimaquis Juni → € 677
favicon Skimaquis Juli → € 726
favicon Skimaquis Augustus → € 850
favicon Skimaquis September → € 699
favicon Skimaquis Oktober → € 598

Let op: vervoer (vlucht, boot en autohuur) is niet bij deze prijzen inbegrepen.
Uiteraard regelen wij dit met alle plezier voor je. Geef dit desgewenst aan in het vrije tekstveld op het aanvraagformulier.

Cimetiere-des-Marins Bonifacio Corsica Frankrijk begraafplaats necropool graven graftombes zee fotograaf Vidar-Nordli-Mathisen

Zaterdag: Ajaccio
Start van jouw rondreis La Belle Corse.

Ajaccio, de keizerlijke stad met zijn musea en rijke achterland wacht op je. Bezoek het geboortehuis van Napoléon, kom op adem aan zee en beleef een prachtige zonsondergang aan boord van een excursieboot bij de Iles Sanguinaires.

 Zondag: Ajaccio/Porto
Voordat je richting Porto vertrekt, moet je beslist een bezoek brengen aan de markt in Ajaccio, bij de haven. Onderweg naar het spektakel van Les Calanques de Piana stop je in Cargèse, het bijzondere stadje waar 2 culturen elkaar ontmoeten. Je eindbestemming is Porto, een leuke plaatsje met spectaculaire zonsondergangen.

 Maandag: Porto/Calvi
De mooie vallei van Fango en het pittoreske stadje Galeria zijn leuke stops tijdens jouw rondreis La Belle Corse, op weg naar Calvi. Een aparte vermelding waard is het natuurreservaat Scandola, dat ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van Galeria ligt. Dit is een spectaculair natuurpark met steile, roodgekleurde rotswanden van soms wel 900 meter hoog die zo in zee uitkomen. Calvi met zijn citadel, zijn uitgestrekte strand en leuke wandeling naar de Revellata-vuurtoren is jouw eindbestemming voor vandaag.

 Dinsdag: Calvi/Ile Rousse/Corte
Voordat je richting het hart van Corsica vertrekt, moet je zeker een bezoek brengen aan het uitgestrekte Parc de la Saleccia. Pak vervolgens de Route des Artisans die je langs authentieke dorpjes leidt. Verken de bossen van Bonifato en pak een klein stukje mee van de GR20: deze pittige tracking over Corsica vertrekt hier.

Op naar Corté, historische hoofdstad van het eiland. De prachtige citadel, het Musée de la Corse, de straatjes en pleintjes: het is allemaal de moeite waard. Een wandeling door de wonderschone Restonica Vallei mag ook zeker niet aan je programma ontbreken.

 Woensdag: Corte/Bastia/Lucciana
Vandaag rijd je dwars door de Castagniccia, de voormalige schuur van Corsica, naar de stoere havenstad Bastia, bekend om zijn vissershaven en zijn barokkerken. Neem ook zeker de moeite de Cap Corse te verkennen. Schilderachtige stadjes als Erbalunga vragen om een uitgebreide stop. De Nebbio-streek met de wijngaarden van Patrimonio is zeker ook je bezoek waard.

 Donderdag: Lucciana/Aleria/Solenzara/Bonifacio
Op naar Bonifacio. De kustroute aan de oostkant van Corsica is niet heel spectaculair, maar je maakt wel kilometers! Een leuke stop voor de lunch is Aléria. Rijd via de meren van Diane en Urbino naar idyllische stranden als Santa Giulia en Palombaggia.

Neem een afzakkertje in de bruisende stad Porto-Vecchio alvorens je begint aan de klim naar boven. Je eindbestemming is Bonifacio, de meest spectaculair gelegen stad van Corsica. Een tour door de oude stad met zijn citadel  en prachtige vergezichten mogen niet aan je bezoek ontbreken.

 Vrijdag: Bonifacio/Ajaccio
Tijd om op weg te gaan naar je laatste overnachtingadres van jouw rondreis La Belle Corse. Onderweg stop je bij de baai van Roccapina om de beroemde Lion de wacht te zien houden. Je bezoekt het meest Corsicaanse stadje van Corsica, Sartène, en bewondert de genuese toren van Campomoro.

Heb je zin in magie, moet je absoluut tijd maken voor een bezoek aan Filitosa. Deze site met een verzameling menhirs en de overblijfselen van een prehistorische nederzetting, ligt bij Sollacaro, aan de andere kant van de rivier de Taravo. De site staat bekend als de grootste archeologische opgraving van Corsica.

Zaterdag: Ajaccio
Vroeg uit de veren voor de terugreis…  maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verlenging. Wij adviseren je graag!