Venaco

Venaco is misschien wel het leukste bergdorp van Corsica. Het leunt tegen de helling van de Monte Cardo, de hoogste berg in het Rotondo-massief en wordt omringd door kastanjebomen en kurkeiken. De geschiedenis van deze karaktervolle enclave in het ruige binnenland van Corsica gaat terug tot de tijd van de Romeinen. Toen heette het Venicium. Tijdens de middeleeuwen groeide Venaco uit tot een bruisende gemeenschap met tweemaal zoveel inwoners als het dorp vandaag de dag heeft.

Venaco is een interessant alternatief als je eens iets anders wil zien dan de populaire stranden. Want hoewel je in de eerste plaats voor de bergen naar het stadje komt, heeft het ook op cultureel gebied veel te bieden. De historische Pont du Vecchio, het 19e-eeuwse treinviaduct van Gustave Eiffel over de gelijknamige rivier, de middeleeuwse kerk San Michele di u Serraghju (kerk van Sant-Michel) zijn zomaar wat voorbeelden.

Venaco staat verder bekend als producent van de meest prestigieuze kazen van Corsica: Le Venachese, een boerenkaas van schapenmelk. De hoog aangeschreven kaas wordt jaarlijks (begin mei) geëerd tijdens de Fiera di U Casgiu, een kleurrijke kaasmarkt die je zeker moet bezoeken wanneer je in de gelegenheid bent!

Hotel E Caselle ***

direct aan de rivier de Vecchio, bij Venaco
goede keuken met eerlijke producten
familiekamers met open verdieping

Laagseizoen vanaf € 63 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 88 p.p.p.n. 2PK LO

Hotel U Frascone ***

verrassend charmehotel in Venaco
dichtbij bezienswaardig Corte
uitstekende verhouding prijs-kwaliteit

Laagseizoen vanaf € 44 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 50 p.p.p.n. 2PK LO