Groot Ajaccio

Groot-Ajaccio: de keizerlijke hoofdstad van deze regio, Ajaccio, is door de centrale ligging in het westen van het eiland en de aanwezigheid van een internationale luchthaven een prima vertrekpunt om Corsica te verkennen. In de regio zijn er legio mogelijkheden om jouw vakantie te larderen met cultuur & natuur.

Ajaccio

Ajaccio is een geliefde bestemming. Van een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon Bonaparte tot nightshopping in de Rue Fesch: dit is een échte stad. Vanuit Ajaccio kun je via de mooie D111 (Route des Iles Sanguinaires) naar het uiterste puntje, de Pointe de la Parata rijden.

Iles Sanguinaires

Een bezoek aan de Iles Sanguinaires doe je per boot. De wilde eilandengroep, sommige niet meer dan rotsen in zee, bieden een thuis aan talloze vogelsoorten, zoals aalscholvers en zilvermeeuwen. Romancier Alphonse Daudet bewoonde ooit de vuurtoren op het grootse eiland en noemde ook nog arenden, wilde geiten en kleine paarden.

Porticcio

Badplaats Porticcio ligt 15 km ten zuiden van Ajaccio, in de Golf van Ajaccio. In Porticcio vind je een naast een langgerekt zandstrand ook veel horeca en winkeltjes. Porticcio is tevens het vertrekpunt van twee bekende wandeltochten: de Mare e Monti Sud (van Porticcio naar Propriano) en de Mare a Mare Centre (van Porticcio naar Ghisonaccia). Voor de minder fanatieke wandelaars is er een boswandeling in het domein van Chiavari, ten zuiden van Porticcio uitgezet.

Filitosa

Het heuvelachtige Filitosa is een belangrijke archeologische vindplaats. De oudste vondst gaat terug tot de oudere steentijd (6000 voor christus). Hoofdreden voor een bezoek aan Filitosa zijn de goed bewaard gebleven Menhirs. Hierop zijn nog gezichten, zwaarden en andere versieringen te zien. Uniek in de wereld! Vanuit Ajaccio kom je via de D302 richting Sollacaro en aansluitend de D57 bij Filitosa.

Onze bestemmingen in Groot-Ajaccio