La Vie est Belle

Calanches-de-Piana Corsica Frankijk westkust rotsen D81 route asfalt spectaculair uitzicht homepage-ontdekcorsica.nl

8-daagse rondreis per touringcar "La Vie est Belle"

De rondreis 'La Vie est Belle' is een complete 8-daagse road trip per luxe touringcar met airconditioning. Deze busrondreis voert je vanuit 3 standplaatsen (Ajaccio, Bonifacio en St. Florent) op comfortabele wijze langs vele highlights van het Ile de Beauté.

rondreis in 3 etappes
logeren in 3*** hotels
volpension (ontbijt-lunch-diner)

Dag 1 - zaterdag: Ajaccio
Start van jouw rondreis La Vie est Belle. Aankomst op de luchthaven of in de haven van Ajaccio. Je wordt verwelkomd door de chauffeur. Aansluitend is er een transfer naar je hotel voorzien. Deze dag besteed je zoals jij dat prettig vindt. De vele galeries en boetiekjes maken dat je in Ajaccio met gemak jouw dag kunt vullen. Aan het einde van de dag kun je met de voetjes omhoog op een van de fijne terrassen bij Cours Napoléon. Om 19:00 uur word je in het hotel verwacht voor een 'pot d'accueil' (welkomstdrankje) en uitleg over de rondreis. Aansluitend maak je kennis met de groep en schuif je aan voor het diner.

Dag 2 - zondag: Ajaccio/Evisa/Porto/Ajaccio (ca. 193 km)
Vandaag is het direction Calanches de Piana! Via het mooie achterland van Ajaccio zet de bus koers naar het pittoreske stadje Evisa. Hier stop je voor een gezamelijke lunch. Vervolgens rijdt de touringcar je via de Gorges de Spelunca naar het door sensationele bergpieken omgeven stadje Porto. Via de majestueuze Calanques de Piana, een pronkstuk op de werelderfgoedlijst van UNESCO, keert de bus terug naar Ajaccio.

Dag 3 - maandag: Ajaccio/Zonza/Bonifacio (ca. 215 km)
Vandaag rijd de bus je via de kleurrijke badplaats Propriano en het binnenland van Corsica naar cliffhanger Bonifacio. Op deze 3e dag van de rondreis La Vie est Belle stop je voor een lunch in het stadje Zonza, met name bekend door de Aiguilles (naalden) de Bavella. Vervolgens zet de bus via het 'forêt de l'Ospedale' koers naar Bonifacio. Het kenmerkende landschap van het Massif de l’Ospédale zorgt voor een mooie mix van stromend water, bizarre rotspartijen en een grote diversiteit aan bomen en planten. Je dineert en overnacht in Bonifacio.

Dag 4 - dinsdag: Bonifacio/Etang d'Urbina/Saint-Florent (ca. 193 km)
Na het ontbijt staat het je vrij om je in een toeristisch treintje langs alle highlights van Bonifacio te laten voeren. Je kunt er ook voor kiezen Bonifacio vanaf het water te bewonderen (ter plaatse te betalen). Na de onuitwisbare indruk die Bonifacio ongetwijfeld heeft achtergelaten, zet de bus koers naar de meren van Urbino en Diana, bekend om hun mosselen en oesters. Hier ga je genieten van een wel heel bijzondere lunch: op het water, met -hoe kan het ook anders- fruits de mer. Na deze leuke ervaring vervolgt de bus haar route via Aléria en Oletta naar het Saint-Tropez van Corsica, Saint-Florent. Je dineert en overnacht in Saint-Florent.

Dag 5 - woensdag: Saint-Florent/Cap Corse/Bastia/Saint-Florent (ca. 130 km)
Vandaag staat er een mooie ontmoeting met de spectaculaire schoonheid van de "Vinger van Corsica", Cap Corse ,op het programma: de rit voert je langs pittoreske plaatsjes als Nonza, Pino, Santa Severa, Pietracorbara om uiteindelijk halt te houden voor een lunch in Sisco, een charmant vissersdorp met leuke winkels, barretjes, restaurants en ijssalons. Na de lunch is het tijd de stoere havenstad Bastia te gaan verkennen (visite guidée). Hierna rijdt de bus via de Col de Teghime (prachtige vergezichten!) terug naar St. Florent, waar je de rest van de middag naar keuze kunt besteden. 's Avonds dineer en logeer je wederom in St. Florent.

Dag 6 - donderdag: Saint-Florent/Calvi/Saint-Florent (170 km)
Na het ontbijt maakt de bus een uitstapje naar désert des agriates. Dit spectaculaire, beschermde natuurgebied, ook wel “de groene woestijn” van Corsica genoemd, is een vrijwel onbewoond gebied tussen – grofweg – Ile Rousse en St. Florent. De panoramische D81 loopt door deze naar maquis geurende woestenij. Na een tour door de Balagne kom je rond lunchtijd aan in Calvi: de geboortestad van Cristoffel Columbus. Calvi is de stad die alles heeft: een middeleeuwse citadel die ver in zee steekt, een luxe jachthaven en een kilometerslang zandstrand. Je luncht in deze charmante stad. Einde middag volgt de bus dezelfde route terug naar St.Florent. En dat is geen straf want in de 'tuin van Corsica' kom je ogen tekort!

Dag 7 - vrijdag: Porto/Ajaccio (90 km)
Vandaag staat in het teken van een bezoek aan het hart van het eiland. Na het ontbijt rijdt de bus via Ponte Leccia naar Corté. Hier vind je de enige universiteit van Corsica. Tijdens een rondrit met het toeristische treintje maak je kennis met het levendige stadje, dat mooi gelegen is tegen een steile berghelling. Een imposante citadel domineert de voormalige bakermat van de onafhankelijkheidsstrijd. Het stadje is gebouwd voor voetgangers. De straten zijn smal en er is een behoorlijk hoogteverschil tussen de bovenstad en de benedenstad. Place Paoli is het kloppend hart. Na een lunch in Corté stap je weer in de bus. Nu gaat het richting de Col de Vizzavona, een van de vier grote bergpassen van Corsica (1161 meter). Via Bocognano, een uniek stadje aan de voet van de Monte d'Oro, sluit je de 'tour de Corse' af met een muzikale avond inclusief diner in Ajaccio, de stad waarmee je op de dag van aankomst al kennis hebt kunnen maken.

Dag 8 - zaterdag: Ajaccio
Einde van de rondreis La Vie est Belle. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen .. of toch niet? Afhankelijk van je plannen keer je huiswaarts of zet je jouw reis op het mooie Corsica voort. Wij helpen je natuurlijk graag met de invulling van een eventuele verlenging!

A Prestu!

Prijzen op basis van volpension (13 maaltijden, waarmee wordt bedoeld lunch en diner. Ontbijt is altijd inbegrepen, behalve op de dag van aankomst).
Je verblijft in 3-sterrenhotels.


Noot van de vervoerder: Kilometers vreten is er op Corsica helaas niet bij. Er zullen dus keuzes moeten worden gemaakt in waar gestopt wordt. Mocht het nodig blijken (overmacht) zal de route worden aangepast.