Sisco

Quartiers

Het dorp Sisco (La Marine de Sisico) ligt 15 kilometer ten noorden van Bastia, aan de oostkust van de Cap Corse. Het deel dat zich concentreert rondom de haven is het meest recent. De ontwikkeling van dit 'quartier' hangt samen met de opkomst van het toerisme begin jaren 70. De overige wijken van Sisco liggen rondom dit havenkwartier. Op zoek naar romantiek? Verspreid over de langgerekte vallei van Sisco vind je veel schilderachtige dorpen met eeuwenoude kerken en kapelletjes.

Schilderachtig

De vallei van Sisco wordt al sinds de tijd van de Romeinen bewoond, maar de oudste huizen en kerken die je er ziet dateren uit de late middeleeuwen. Sisco herbergt tal van kleine schatten uit vervlogen tijden. Zo is daar het dorp Cruscianu, dat in de 16e eeuw bewaakt werd vanuit twee vierkante verdedigingstorens. Vandaag de dag kun je er nog altijd 1 aanschouwen. Verder vind je in Cruscianu 2 'chapelles' en de Eglise Saint-Martin, een kerk die tussen de 13e en 16e eeuw werd gebouwd.

Wandelen

We zeiden het al: op de ongeveer 40 kilometer lange landtong Cap Corse zijn talrijke pareltjes te ontdekken. Met de kronkelweggetjes, adembenemende uitzichten, heuvelachtige landschappen en unieke stranden krijg je de indruk aan het einde van de wereld te zijn. In de prachtige omgeving rondom Sisco is het heerlijk wandelen. De vele bossen van kurkeiken en kastanjebomen worden afgewisseld door bergen met spectaculaire rotspieken, waarvan enkele op meer dan 1000 meter liggen.

 

Osteria A Stalla Sischese

charmant 'hôtel de village' op de Cap Corse
intiem kiezelstrandje op 300 meter
uitstekend eten bij het geliefde restaurant 'A Stalla'

Laagseizoen vanaf € 51 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 70 p.p.p.n. 2PK LO

La Ferme U San Martinu

charmante boerderijherberg in Sisco
traditioneel & authentiek
uitstekende lokale keuken

Laagseizoen vanaf € 43 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 50 p.p.p.n. 2PK LO