Binnenland

Het binnenland van Corsica geeft je een indruk van het ongerepte Corsica. Het ruige hart van het eiland is een must wanneer je op zoek bent naar het échte Corsica. Het binnenland volgt een trager ritme, dus neem de tijd om te genieten van het spectaculaire landschap en de authentiek dorpjes.

Corte

Aan de voet van de Monte Cinto en Monte Ritondu, de hoogste bergen van Corsica, ligt Corte, de oude hoofdstad van het eiland. In Corte staat de enige universiteit van Corsica. Het is een levendig stadje, mooi gelegen tegen een steile berghelling. Een imposante citadel domineert de voormalige bakermat van de onafhankelijkheidsstrijd. Corte is gebouwd voor voetgangers. De straten zijn smal en er is een behoorlijk hoogteverschil tussen de bovenstad en de benedenstad. Place Paoli is het kloppend hart. Kuierend door de schilderachtige steegjes, kom je meer te weten over de geschiedenis en de anekdotes die de stad kleuren. En waar je ook bent in Corte, overal zie je in de verte bergen. Het stoere stadje is een ideale basis om het binnenland te verkennen.

Restonica Vallei

Vanuit Corte loopt de Restonica Vallei langs de gelijknamige rivier (je kunt op sommige plekken zwemmen) naar de spectaculaire gletsjermeren Melo (Melu) en Capitello (Capitellu). Rijd door de vallei van de Restonica naar Bergeries de Grotelle en Lamoghjosu om je auto te parkeren. Beide locaties zijn goede startpunten voor een wandeling door de vallei. Mind you: Restonica kan in het hoogseizoen druk zijn. En heet. De indrukwekkende vallei van de Tavignano, een 89 kilometer lange rivier, is dan een goed alternatief. De schoonheid van de goedbewaarde muilezelpaden, die nu eens onbeschut zijn en dan weer door kastanjeboomgaarden en naaldbossen voeren, is ongeëvenaard!

Onze bestemmingen in het binnenland van Corsica