Oletta

Proost

Het dorp Oletta ligt in het noorden van Corsica, in de Nebbio, een bekend wijngebied aan de voet van de Cap Corse. In de middeleeuwen was het een welvarend dorp vanwege de exploitatie van zilvermijnen. Deze zijn nog terug te vinden in de bergen ten oosten en zuiden van Oletta. In de 19e eeuw ontstonden langs de weg naar de kust een aantal agrarische dorpen.

Religie

Oletta beschikt over diverse bezienswaardigheden. Zo kun je het San Francescu Conventu, een klooster uit eind 14e eeuw, de prachtige 18e eeuwse Sant’ Andria kerk en verschillende kapelletjes bezoeken. Naast religieuze monumenten zijn onder meer het mausoleum van François de Rivarola, de grotten van St. Florent en de vallei van de Aliso en de Poggio de moeite van een bezoek waard. Verder kun je wandelen bij het stuwmeer van Padula en schilderachtige plattelandsdorpen zoals Croce en Les Arbousiers met een bezoek vereren

Wandelen

In de prachtige omgeving rondom Oletta is het heerlijk wandelen. De vele bossen van kurkeiken en kastanjebomen worden afgewisseld door bergen met spectaculaire rotspieken, waarvan enkele op meer dan 1000 meter liggen.

 

Hotel La Dimora ****

effortless chique aan de voet van Cap Corse
mondaine haven van St. Florent op 4 km
uitstekend eten in restaurant ''Pera Bianca"

Laagseizoen vanaf € 75 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 125 p.p.p.n. 2PK LO