Regio’s

Regio's

Corsica, met 8720 km² het grootse eiland van Frankrijk. Na Sicilië, Sardinië en Cyprus is het zelfs het grootste eiland in de Middellandse Zee. In essentie is Corsica een reusachtig rotsblok in zee. Groter dan Overijssel en Gelderland samen. Eiland van de contrasten. Grillig, ruig & bergachtig. Soms zelfs ongenaakbaar. En dan ineens weer lieflijk in pasteltinten en het zachte licht van de namiddagzon. Wat een ongelofelijke schoonheid!

Groot-Ajaccio

Groot-Ajaccio: de keizerlijke hoofdstad van deze regio, Ajaccio, is door de centrale ligging in het westen van het eiland en de aanwezigheid van een internationale luchthaven een prima vertrekpunt om Corsica te verkennen. In de regio zijn er legio mogelijkheden om jouw vakantie te larderen met cultuur & natuur.

West-Corsica

West-Corsica staat vooral bekend om Les Calanques de Piana en natuurreservaat Scandola (UNESCO); een van de mooiste natuurgebieden op Corsica. Buiten deze spectaculaire natuurfenomenen biedt West-Corsica je ook Cargese, een dorpje met 2 gezichten. Girolata, het plaatsje waar je niet met de auto kunt komen, is absoluut een sportieve inspanning waard.

Balagne

De Balagne, een vruchtbare streek in het noordwesten van Corsica, wordt ook wel ‘De Tuin van Corsica’ genoemd. Het boemeltje U Trinighellu brengt je in de zomermaanden van Calvi naar l’Ile-Rousse en vice versa. Wanneer je de Balagne verkent, is een ontdekkingstocht door het Désert des Agriates een absolute must. Deze 'groene woestijn' is uitsluitend per motor, 4 x 4 of te voet te bereiken.

Cap Corse

Het schiereiland Cap Corse (Capicorsu) is het meest noordelijke deel van Corsica en wordt door zijn vorm ook wel “De Vinger” genoemd. Vanaf de boot ziet het er wellicht onherbergzaam uit, maar niets is minder waar: de kaap is bezaaid met lieflijke dorpjes, gezellige haventjes, stranden, eilanden en bossen. Vanaf het uiterste puntje van de kaap heb je een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Ile de Giraglia.

Binnenland

Het binnenland van Corsica geeft je een indruk van het ongerepte Corsica. Het ruige hart van het eiland is een must wanneer je op zoek bent naar het échte Corsica. Het binnenland volgt een trager ritme, dus neem de tijd om te genieten van het spectaculaire landschap en de authentiek dorpjes.

Castagniccia

Castagniccia is een bijzondere regio in Midden-Oost-Corsica. Groen, glooiend, lieflijk.. Een beetje sprookjesachtig. En historisch gezien van onschatbare waarde. De Corsicaanse identiteit is bijzonder sterk aanwezig in de deze streek. Het was een van de belangrijkste broeihaarden tijdens de Corsicaanse onafhankelijkheidsoorlog in de achttiende eeuw. Het gebied ontleent haar naam aan de uitgestrekte kastanjebossen. Het was een van de eerste bewoonde gebieden van Corsica. Het hoogste punt wordt gevormd door de Monte San Petrone (1767 m).

Oost-Corsica

Oost-Corsica. De kustweg N198 (T10) is zeker niet de meest aantrekkelijke route. Maar je actieradius maakt veel goed. Je bent snel in het noorden, zuiden of binnenland. In deze regio geniet je “met je voeten in het water” van de aanwezigheid van bergen, afgewisseld met groene landschappen dicht bij zee. Mare e Monti dus.

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica is bruisend, veelzijdig en enorm geliefd bij jong & oud. Surfers paradise Tonnara, de schelpvormige baai van Rondinara, de rotseilandjes in de ondiepe baai van Santa Giulia en het bountystrand van Palombaggia: al deze parelwitte zandstranden met hun heldere, turkooizen water geven je het gevoel op een tropisch eiland te zijn.

Groot-Valinco

Ontdek Groot-Valinco. Wanneer je vanuit Bonifacio westwaarts de grillige kustlijn volgt, rijd je langs slaperige dorpjes als Pianotolli en Monacia tot aan de kaap bij Roccapina, met als topattractie Le Lion de Roccapina: een versteende leeuw die de toegang tot de baai bewaakt.