Actief

Corsica Actief

Thrill seekers die op zoek zijn naar een flinke dosis avontuur, zullen hun honger zeker kunnen stillen op Corsica. Actief zijn lijkt er bijna verplichte kost te zijn. Het eiland staat namelijk bekend om het grote aanbod van uitdagende sporten. Zo kan je op Corsica je adrenalinepijl de hoogte injagen tijdens activiteiten als kanoën en kajakken, canyoning, bergbeklimmen, paardrijden en diepzeeduiken.

Kanoën en kajakken

In het mooie en groene landschap van Corsica zijn heel wat rivieren te vinden die geschikt zijn voor activiteiten als kanoën en kajakken. Je kan er vaak het hele jaar door op varen, al wordt de lente aangeraden als beste periode voor rivieractiviteiten. Voor de mooiste maar tegelijk ook de wildste tochten, kan je terecht op de bergrivieren de Taravo of de Rizzanèse. Andere trajecten voor kano en kajak zijn terug te vinden op de Asco, de Liamone de Golo, de Vecchio en de Tavignano. Opgelet, deze trajecten zijn niet echt geschikt voor beginnende avonturiers. Om ze tot een goed einde te kunnen brengen, heb je een goede conditie en een stevige uitrusting nodig.

Canyoning

Het rotsachtige & waterrijke landschap van Corsica leent zich ook uitstekend voor canyoning. Canyoning is een avontuurlijke sport waarbij je je door smalle kloven wringt, je over heel wat rotsen klimt, je langs watervallen omlaag glijdt om uiteindelijk een frisse duik in de rivier te nemen.

Bergbeklimmen

De Corsicaanse bergen oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op alpinisten en bergbeklimmers. Liefhebbers van alpinisme trekken bij voorkeur naar de omgeving van de Col de Vergio en het dal van Asco. Daarnaast kan je op Corsica ook heel wat kalk- en granietrotsen beklimmen. Voordeel: je vindt er klimtochten voor elk niveau.

Paardrijden

Ook liefhebbers van paardrijden zijn op hun plaats op Corsica. Je vindt er trajecten van meer dan 1000 kilometer die speciaal bedoeld zijn om te paard te verkennen. Bovendien heb je, op de rug van een paard gezeten, de mogelijkheid om heel wat plekjes te ontdekken die niet met de auto te bereiken zijn. Vooral het gevarieerde, sprookjesachtige landschap van de Castagniccia is erg populair. Maar ook de kust van Cap Corse is een geliefde startplaats voor onvergetelijke tochten.

Diepzeeduiken

De rijke waterflora en -fauna van Corsica is als een schatkist voor diepzeeduikers.Corsica telt liefst dertig duikscholen die je stuk voor stuk kennis willen laten maken met de mysteries van het kustgebied. Diepzeeduiken is een geweldige ervaring: op heldere plaatsen kan je soms zelfs met enkel een duikbril en een snorkel tot vijftien (!) meter diep kijken. Als je graag duikt in vrij ondiep water, dan kom je het best aan je trekken in de omgeving van Tizzano, de baai van Figari en het westen van Cap Corse. Wanneer je een voorkeur hebt voor duiken met perslucht, is de Golfe de Porto the place to be. In de zee van Corsica kan je bovendien ook duiken naar enkele ondiepe, maar spectaculaire scheepswrakken.

Fietsen

Wie van fietsen met heir en daar een stevige klim houdt, zal een fietsvakantie op Corsica zeer aanspreken. Op het eiland is namelijk een eindeloos netwerk van fietsroutes te vinden. Goed onderhouden wegen waarop amper verkeer rijdt, bieden je de uitgelezen mogelijkheid om je volledig onder te dompelen in het natuurschoon van het eiland. Daarnaast zijn de fietsroutes op Corsica geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je geen druppel zweet zal verliezen 😉

Wandelen

Wandelen op Corsica: 75 kilometer breed en 180 kilometer lang. Een van de meest veelzijdige eilanden in de Middellandse Zee. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen er hun hart ophalen: veel mooier wordt het eigenlijk niet. Voor de sportievelingen (en mensen zonder hoogtevrees) onder ons: wandelen is eigenlijk de beste manier om Corsica te ontdekken. Het eiland beschikt over een uitgebreid netwerk van wandelpaden tot in de meest afgelegen hoeken van het binnenland. De bekendste wandelroute van Corsica is de GR20, een van de populairste Grandes Randonnées van Frankrijk. Deze zware tocht door ruig gebied trekt jaarlijks zo'n 10.000 wandelaars.