Zuid-Corsica

Zuid-Corsica is bruisend, veelzijdig en enorm geliefd bij jong & oud. Surfers paradise Tonnara, de schelpvormige baai van Rondinara, de rotseilandjes in de ondiepe baai van Santa Giulia en het bountystrand van Palombaggia: al deze parelwitte zandstranden met hun heldere, turkooizen water geven je het gevoel op een tropisch eiland te zijn. Ervaar het miljonairsgevoel in privébaaitjes of plan een excursie in het stoere binnenland.

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio, ook wel de ‘stad van zout’ genoemd, is na Ajaccio en Bastia de grootste stad op Corsica. Net als in meerdere steden op Corsica vind je hier een boven- en een benedenstad. In en om de haven in de benedenstad vind je een wirwar aan straatjes, terrasjes en winkeltjes. Het is er luidruchtig en gezellig. In de bovenstad is de Place de la Republique niet te missen; de gezellige bedrijvigheid maakt het tot geliefde stop voor een ijsje of een drankje. En er is altijd schaduw: Le Bel Ombra, een boomachtige plant bij de kerk op het plein, houdt hier al sinds 1901 de wacht.

Bonifacio

In zuidelijke richting rijd je vanuit Porto-Vecchio in een half uur naar vestingstad Bonifacio, qua ligging de meest karakteristieke stad van het eiland. Bonifacio bestaat uit twee delen: een benedenstad nabij de haven en een oude bovenstad. Het is een hele klim naar boven, maar je wordt rijkelijk beloond: sfeervolle middeleeuwse steegjes en pleintjes met restaurantjes, barretjes, ijssalons en boetiekjes; keuze te over. En overal doorkijkjes en een prachtig uitzicht! Neem de 187 treden van de Escalier du Roi d’Aragon, een in de krijtrotsen uitgehouwen trap, die afdaalt naar zee of maak een boottochtje naar Sdragonato, de drakengrot net buiten de haven. De opening in het ‘plafond’ van de grot is precies de landkaart van Corsica ..

Onze bestemmingen in Zuid-Corsica