Rondreis Corse de Luxe

Rondreis Corse de Luxe: Dagen met een gouden randje. Even bijkomen van de drukte van alledag. Geen huishoudelijke taken. Tijd voor elkaar, voor je gezin. Proeven van lokale specialiteiten. Ongestoord genieten van een uitgebreid ontbijt. Lekker uitslapen. Luieren bij het zwembad. Roomservice. Zen worden in de spa ... you name it! Ontdek de schoonheid van Corsica in 10 dagen en logeer op niveau tijdens deze rondreis. Combineer natuur & strand en slaap in de allerbeste hotels. Ervaar Corsica!

Rondreis Corse de Luxe

2 nachten in hetzelfde hotel (m.u.v. de laatste nacht)
uitsluitend 4**** en 5**** hotels
ontbijt inbegrepen


Programma:

Dag 1: Hotel La Signoria → Calvi (Balagne)
Dag 2: Hotel La Signoria → Calvi (Balagne)
Dag 3: Hotel Misincu → Cagnano (Cap Corse)
Dag 4: Hotel Misincu → Cagnano (Cap Corse)
Dag 5: Le Roc e Fiori Beach Hotel - Porto Vecchio (Zuid-Corsica)
Dag 6: Le Roc e Fiori Beach Hotel - Porto Vecchio (Zuid-Corsica)
Dag 7: Hotel Marinca & Spa → Olmeto (Groot-Valinco)
Dag 8: Hotel Marinca & Spa → Olmeto (Groot-Valinco)
Dag 9: Hotel Demeure Les Mouettes → Ajaccio (Groot-Ajaccio)*
Dag 10: Ajaccio (vertrekdag)

  • In Hotel Les Mouettes zijn wij niet uitgegaan van de goedkoopste kamer. Dit type kamer bevindt zich namelijk in een (veel minder leuke) dependance van het hotel. Met OntdekCorsica veblijf je in een 2-persoonskamer superieure vue mer.

Prijs per persoon vanaf:

April → € 1.394
Mei → € 1.449
Juni → € 1.725
Juli → € 2.030
Augustus → € 2.355
September → € 1.731
Oktober → € 1.394

Inclusief 9 nachten in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Verlenging van je rondreis is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een week zon, zee en strand in een van onze luxe villa’s.

Let op: vervoer (vlucht, boot en autohuur) is niet bij deze prijzen inbegrepen. Uiteraard regelen wij dit met alle plezier voor je. Geef dit desgewenst aan in het vrije tekstveld op het aanvraagformulier.


Onze 10-daagse rondreis Corse de Luxe

Girolata Scandola Corsica Frankrijk schiereiland baai haven boten zee rotsen

Hotel La Signoria – Calvi (Balagne)
Aankomst op de luchthaven van Ajaccio. Vandaag staat in het teken van de sprookjestuin van Corsica: de Calanques de Piana en natuurreservaat Scandola (UNESCO); een van de mooiste natuurgebieden op Corsica.

Buiten deze spectaculaire natuurfenomenen biedt West-Corsica je ook Cargese, een dorpje met 2 gezichten. Girolata, het plaatsje waar je niet met de auto kunt komen, is absoluut een sportieve inspanning waard. Vanaf de D81 kun je het 4,4 kilometer lange wandelpad volgen dat naar het bijzondere schiereiland leidt. Een andere optie om de kleine, natuurlijke haven van Girolata te bereiken, is per boot vanaf Osani, ten zuiden van de Golf van Girolata.

Verder gaat het, direction Balagne, een vruchtbare streek in het noordwesten van Corsica, wordt ook wel ‘De Tuin van Corsica’ genoemd.

Wanneer je de Balagne verkent, is een ontdekkingstocht door het Désert des Agriates een absolute must. Dit spectaculaire, beschermde natuurgebied, ook wel “de groene woestijn” van Corsica, is een vrijwel onbewoond gebied tussen – grofweg – Ile Rousse en St. Florent. De panoramische D81 loopt door deze naar maquis geurende woestenij. Door het ruige karakter van het gebied, is het alleen geschikt voor terreinwagens en wandelaars. Het Désert des Agriates grenst aan zee en is vanuit St. Florent per boot te bereiken. De stranden van Saleccia en Loto staan bekend als de mooiste stranden van Corsica.

Calvi is de stad die alles heeft: een middeleeuwse citadel die ver in zee steekt, een luxe jachthaven en een kilometerslang zandstrand. Een hoop charme. Wandel over de wallen van deze trotse stad, die een roerige geschiedenis heeft gekend. Je struikelt er over de historische gebouwen. Ten zuiden van de oude stad vind je de benedenstad met zijn enorme jachthaven (de grootse van Corsica).

Niet te missen zijn het schiereiland van Revellata, met een buitengewoon boeiende zeebodem en de Notre Dame de la Serra, voor een schitterend uitzicht op de baai.

 Hotel Misincu – Cagnano (Cap Corse)
Het schiereiland Cap Corse (Capicorsu) is het meest noordelijke deel van Corsica en wordt door zijn vorm ook wel “De Vinger” genoemd. Vanaf de boot ziet het er wellicht onherbergzaam uit, maar niets is minder waar: de kaap is bezaaid met lieflijke dorpjes, gezellige haventjes, stranden, eilanden en bossen. Vanaf het uiterste puntje van de kaap heb je een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Ile de Giraglia.

Erbalunga is something else. Een persoonlijke favoriet. Dit schilderachtige vissersplaatsje grenst aan een kiezelstrand en is een Unesco geklasseerde site. De vissershaven, de smalle straatjes, de trappetjes, de doorkijkjes en de Genuese toren hebben een onweerstaanbare uitwerking op romantische zielen. En beroemdheden. Maar dat heb je niet van ons ?

Bastia, de belangrijkste havenstad met Italiaanse allure is een leuke bestemming waar je heerlijk kunt rondslenteren. Met name de buurt rond de oude haven ademt een gemoedelijke sfeer. Vele gezellige terrassen, smalle straatjes, sfeervolle pleinen en elegante oude huizen vormen het decor voor een ontspannen kennismaking met de temperamentvolle Bastias. De vele barokke kerken en de citadel zorgen dan weer voor een mooi rustpunt. Diverse stranden liggen dicht bij de stad.

Palombaggia Corsica Frankrijk zuiden strand dennenboom zee helder-water rotsen

Roc e Fiori Boutique Hotel in Porto-Vecchio (Zuid-Corsica)
Porto-Vecchio, ook wel de ‘stad van zout’ genoemd, is na Ajaccio en Bastia de grootste stad op Corsica. Net als in meerdere steden op Corsica vind je hier een boven- en een benedenstad. In en om de haven in de benedenstad vind je een wirwar aan straatjes, terrasjes en winkeltjes. Het is er luidruchtig en gezellig. In de bovenstad is de Place de la République niet te missen; de gezellige bedrijvigheid maakt het tot geliefde stop voor een ijsje of een drankje. En er is altijd schaduw: Le Bel Ombra, een boomachtige plant bij de kerk op het plein, houdt hier al sinds 1901 de wacht.

In zuidelijke richting rijd je vanuit Porto-Vecchio in een half uur naar vestingstad Bonifacio, qua ligging de meest karakteristieke stad van het eiland. Bonifacio bestaat uit twee delen: een benedenstad nabij de haven en een oude bovenstad. Het is een hele klim naar boven, maar je wordt rijkelijk beloond: sfeervolle middeleeuwse steegjes en pleintjes met restaurantjes, barretjes, ijssalons en boetiekjes; keuze te over. En overal doorkijkjes en een prachtig uitzicht!

Neem de 187 treden van de Escalier du Roi d’Aragon, een in de krijtrotsen uitgehouwen trap, die afdaalt naar zee of maak een boottochtje naar Sdragonato, de drakengrot net buiten de haven. De opening in het ‘plafond’ van de grot is precies de landkaart van Corsica ..

Hotel Marinca & Spa – Olmeto (Groot-Valinco)
Wanneer je vanuit Bonifacio westwaarts de grillige kustlijn volgt, rijd je langs slaperige dorpjes als Pianotolli en Monacia tot aan de kaap bij Roccapina, met als topattractie Le Lion de Roccapina: een versteende leeuw die de toegang tot de baai bewaakt. Roccapina is misschien wel het mooiste strand van Corsica: een fraai gevormde baai met fijn, wit zand en verleidelijk helder water. Er is geen horeca en er zijn doorgaans weinig toeristen. Het oogt ongerept, puur. Je moet er wel even wat moeite voor doen (en lef hebben): een bumpy road bij Auberge Coralli van circa 2 kilometer brengt je naar beneden. Lopen is misschien wel de beste optie ?

Vanuit Roccapina gaat het landinwaarts richting Sartène, volgens de Franse schrijver Prosper Mérimée ‘ de meest Corsicaanse stad van Corsica’.  De Placa Porta vormt het sfeervolle centrum van het stadje. Direct achter dit plein vind je een historische wijk met smalle, schilderachtige straatjes.

Wie nog een stuk eeuwenoude cultuur wil meepikken, raden we aan om vanuit Sartène in de richting van Tizzano het circuit van menhirs en megalieten te volgen. Door prehistorische bewoners als mensenfiguren uitgehouwen steenblokken staan er verspreid over het landschap.

Verder landinwaarts zijn plaatsjes als Levie, San-Gavino-di- Garbini, Quenza, Sainte-Lucie-de-Tallone de moeite van een stop waard. Filitosa, met een verzameling menhirs en de overblijfselen van een prehistorische nederzetting, ligt bij Sollacaro, aan de andere kant van de rivier de Taravo. Deze archeologische vindplaats in het zuiden van Corsica werd bewoond van het einde van het neolithicum tot de Romeinse tijd. Het is enige plek op het eiland waar megalithische menhir-standbeelden en Torreaanse torens samen voorkomen. De site staat bekend als de grootste archeologische opgraving van Corsica. Een unicum dat je goed vanuit Sartène kunt bezoeken.

Hotel Demeure Les Mouettes – Ajaccio (Groot-Ajaccio)
Je laatste stop op deze luxe road trip. Ajaccio is een geliefde bestemming. Van een bezoek aan het geboortehuis van Napoléon Bonaparte tot nightshopping in de Rue Fesch: dit is een échte stad. Vanuit Ajaccio kun je via de mooie D111 (Route des Îles Sanguinaires) bijna naar het uiterste puntje, de Pointe de la Parata, rijden. Het laatste stukje loop je.

Een bezoek aan de Îles Sanguinaires is een must. De wilde eilandengroep, sommige niet meer dan rotsen in zee, bieden een thuis aan talloze vogelsoorten, zoals aalscholvers en zilvermeeuwen en bezoek je per boot. Romancier Alphonse Daudet bewoonde ooit de vuurtoren op het grootse eiland en noemde ook nog arenden, wilde geiten en kleine paarden. Mystiek vind je in Filitosa, een belangrijke archeologische vindplaats. De oudste vondst gaat terug tot de oudere steentijd (6000 voor christus). Hoofdreden voor een bezoek aan Filitosa zijn de goed bewaard gebleven Menhirs. Hierop zijn nog gezichten, zwaarden en andere versieringen te zien. Uniek in de wereld! Vanuit Ajaccio kom je via de D302 richting Sollacaro en aansluitend de D57 bij Filitosa.

Badplaats Porticcio ligt 15 km ten zuiden van Ajaccio, in de Golf van Ajaccio. In Porticcio vind je een naast een langgerekt zandstrand ook veel horeca en winkeltjes. Porticcio is tevens het vertrekpunt van twee bekende wandeltochten: de Mare e Monti Sud (van Porticcio naar Propriano) en de Mare a Mare Centre (van Porticcio naar Ghisonaccia). Voor de minder fanatieke wandelaars is er een boswandeling in het domein van Chiavari, ten zuiden van Porticcio uitgezet.


Sneak peek