Bootovertocht

Vanuit Zuid-Frankrijk kun je vanaf Nice en Toulon naar Corsica varen. Er zijn dagafvaarten, maar je kunt er ook voor kiezen de oversteek 's nachts te maken. Overtochten overdag duren tussen de 5 en 7 uur, afhankelijk van het traject. Een nachtelijke overtocht duurt tussen de 9 en 11 uur. De meeste veerboten met bestemming Corsica bieden bars, cafetaria, restaurants, speelruimte voor de kinderen, zwembad, zonneterras en winkeltjes. SkiMaquis werkt met Corsica Ferries (Corsica) & Moby Lines (Sardinië), gerenommeerde en betrouwbare Corsicaanse rederijen met een grote frequentie overtochten per dag.

Trajecten

Nice – Ajaccio
Nice – Ile Rousse
Nice – Bastia
Nice – Calvi
Toulon – Ajaccio
Toulon – Bastia
Toulon – Ile Rousse

Ook zijn er diverse overtochten vanuit Italië mogelijk: vanuit Savona en Livorno zijn er verbindingen met Bastia, Calvi en Ile Rousse.

Overtocht overdag (Corsica Ferries)

Je kunt plaatsnemen in een leunstoel in de ‘Espace’ lounges. Deze service is bij het tarief inbegrepen. Aan boord van de Mega Express zijn er afgesloten lounges met leunstoelen die gereserveerd kunnen worden vanaf € 8 per stoel. Aan boord van de Mega Express, Cruise Ferry’s en de Corsica Shuttle is het mogelijk om een eigen hut te reserveren (2 bedden) vanaf € 30 per persoon.

Nachtboot (Corsica Ferries)

Voor de afvaarten aan boord van de Mega Express, Cruise Ferry’s en de Corsica Shuttle is het raadzaam om een hut te reserveren. Er zijn verschillende typen hut, afhankelijk van de ferry. Op sommige afvaarten kun je ook bedden reserveren. Je beschikt dan niet over een hut voor jezelf, maar je deelt jouw hut met andere passagiers. Er kan in dit geval niet gegarandeerd worden dat je wordt ingedeeld bij je reisgenoten. De bovenbedden van de hutten met stapelbed zijn alleen per ladder toegankelijk. Deze bedden zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Cruise hut:
Buitenhut (met raam) met 2 of 4 eenpersoonsbedden voorzien van dekens of beddengoed, bovendek, douche en toilet.

Holiday hut:
Binnenhut (zonder patrijspoort) met 2 of 4 bedden, bovendek, douche en toilet.

Cruise hut met 2-persoonsbed voor 3 personen:
Buitenhut (met raam), 2-persoonsbed en 1-persoonsbed met dekens, douche, toilet, TV en kast. Bovendek.

Luxe hut voor 2 of 3 personen:
met 2-persoonsbed en/of 1-persoonsbed, douche, toilet en TV. Bovendek.

Corsica Ferries

Corsica Ferries werd in 1968 opgericht door Pascal P. Lota uit Bastia. Zij werd Corsica Line genoemd. De ferry Corsica Express (600 passagiers en 60 voertuigen) verzorgde de eerste overtochten tussen Corsica en Italië. Sindsdien is de maatschappij blijven groeien: naast de verbindingen met Italië zijn er verbindingen met Frankrijk bijgekomen. De gele schepen met de morenkop op de schoorsteen zijn inmiddels synoniem voor comfort, service en kwaliteit.

Moby Lines

Moby Lines staat voor comfortabele overtochten van en naar Sardinië, Sicilië, Tremiti & Elba. Dagelijks voeren de schepen met de kenmerkende blauwe walvis 27 afvaarten uit en vervoeren ze ca. 62000 mensen. Moby biedt het grootste netwerk qua verbindingen tussen Corsica en de eerdergenoemde bestemmingen en heeft een ruime keuze aan vertrektijden en vertrekhavens.