Ponte-Leccia

Ponte-Leccia, kruispunt van alle (spoor)wegen die er toe doen op Corsica. Als dorpje stelt het niet veel voor; haar spilfunctie is des te belangrijker. Ponte-Leccia ligt in het laagste en meest noordwestelijke deel van gemeente Morosaglia.

Trein

De twee actieve spoorlijnen van Corsica, die Ajaccio met Bastia en Calvi verbinden, splitsen in Ponte-Leccia. Het stationsgebouw ligt langs de T30 richting Calvi.

Auto & Motor

Twee van de belangrijkste wegen op Corsica kruisen elkaar bij Ponte-Leccia. De T20 verbindt de twee Corsicaanse metropolen Ajaccio en Bastia met elkaar. Bij Ponte-Leccia en naar het oosten toe volgt de T20 de vallei van de Golo. Enkele kilometers ten zuiden van Ponte-Leccia, bij Francardo, verlaat de T20 deze vallei en klimt deze naar de waterscheiding met de rivier de Tavignano. Deze waterscheiding wordt gekruist door een tunnel onder de Colle di San Quilico.

De T30 verbindt onder meer Calvi en Île Rousse met deze T20 in Ponte-Leccia. Ten noorden van Ponte-Leccia gaat deze weg over de Col de Sainte-Marie (472 m, gemeente Pietralba).

In Ponte-Leccia start ook de departementale weg D71 naar het dorp Morosaglia en de Bocca di u Pratu (985 m).

Hotel-Ecolodge Ascosa Aventure

hip concept met oog voor de natuur
een oase van rust in een mooie omgeving
uitvalsbasis voor sportieve ontspanning

Laagseizoen vanaf € 50 p.p.p.n. 2PK LO
Hoogseizoen vanaf € 57 p.p.p.n. 2PK LO