Onze bestemmingen

Corsica, met 8720 km² het grootse eiland van Frankrijk. Na Sicilië, Sardinië en Cyprus is het zelfs het grootste eiland in de Middellandse Zee. In essentie is Corsica een reusachtig rotsblok in zee. Groter dan Overijssel en Gelderland samen. Eiland van de contrasten. Grillig, ruig & bergachtig. Soms zelfs ongenaakbaar. En dan ineens weer lieflijk in pasteltinten en het zachte licht van de namiddagzon. Wat een ongelofelijke schoonheid!

Onze bestemmingen

Groot Ajaccio

De keizerlijke hoofdstad van deze regio, Ajaccio, is door de centrale ligging in het westen van het eiland en de aanwezigheid van een internationale luchthaven een prima vertrekpunt om Corsica te verkennen. In de regio zijn er legio mogelijkheden om jouw vakantie te larderen met cultuur & natuur.

West-Corsica

West-Corsica is vooral bekend door natuurreservaat Scandola en de ruige, onvolprezen Calanques de Piana. Buiten deze spectaculaire natuurfenomenen vind je er ook Cargese, een dorpje met 2 gezichten. Girolata, het plaatsje in natuurreservaat Scandola waar je niet met de auto kunt komen, is absoluut een sportieve inspanning waard.

Balagne

De Balagne, in het noordwesten van Corsica, wordt ook wel ‘De Tuin van Corsica’ genoemd. Het boemeltje U Trinighellu brengt je in de zomermaanden van Calvi naar l’Ile-Rousse. Verken je de Balagne, dan is een ontdekkingstocht per 4x4 door de groene woestijn, Désert des Agriates, een absolute must.

Cap Corse

Het schiereiland Cap Corse (Capicorsu) is het meest noordelijke deel van Corsica en wordt door zijn vorm ook wel “De Vinger” genoemd. Vanaf de boot ziet het er wellicht onherbergzaam uit, maar niets is minder waar: de kaap is bezaaid met lieflijke dorpjes, gezellige haventjes, stranden, eilanden en bossen.

Binnenland

Het binnenland van Corsica geeft je een indruk van het ongerepte Corsica. Het ruige hart van het eiland is een must wanneer je op zoek bent naar het échte Corsica. Het binnenland volgt een trager ritme, dus neem de tijd om te genieten van het spectaculaire landschap en de authentiek dorpjes.

Castagniccia

Castagniccia is een bijzondere regio in Midden-Oost-Corsica. Groen, glooiend, lieflijk.. Een beetje sprookjesachtig. En historisch gezien van onschatbare waarde. De Corsicaanse identiteit is bijzonder sterk aanwezig in de deze streek. Het gebied ontleent haar naam aan de uitgestrekte kastanjebossen.

Oost-Corsica

Oost-Corsica. De kustweg is niet de meest aantrekkelijke route. Maar je actieradius maakt veel goed. Je bent snel in het noorden, zuiden of binnenland. In deze regio geniet je “met je voeten in het water” van de aanwezigheid van bergen, afgewisseld met groene landschappen dicht bij zee. Mare e Monti dus.

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica is veelzijdig en enorm geliefd bij jong & oud. Surfers paradise Tonnara, de schelpvormige baai van Rondinara, de ondiepe baai van Santa Giulia en het bountystrand van Palombaggia: al deze parelwitte zandstranden met hun heldere water geven je het gevoel op een tropisch eiland te zijn.

Groot-Valinco

Ontdek Groot-Valinco. Wanneer je vanuit Bonifacio westwaarts de grillige kustlijn volgt, rijd je langs slaperige dorpjes als Pianotolli en Monacia tot aan de kaap bij Roccapina, met als topattractie Le Lion de Roccapina: een versteende leeuw die de toegang tot de baai bewaakt.