Balagne

Wanneer je de Balagne verkent, is een ontdekkingstocht door het Desert des Agriates een absolute must. Deze 'groene woestijn' is uitsluitend per motor, 4 x 4 of te voet te bereiken. Via weggetjes die slechts weinigen kennen neem je dit adembenemende stukje Corsica in je op: off the beaten track. Maak kennis met je avontuurlijke kant en maak een tocht door het bos van Bonifatu, Cirque de Bonifatu: de Passerelle de Spasimata is een pittige (want redelijk wat stijgen), maar prachtige wandeling (inclusief hangbruggen!) van 3,5 uur (heen en terug).

Calvi

Calvi is de stad die alles heeft: een middeleeuwse citadel die ver in zee steekt, een luxe jachthaven en een kilometerslang zandstrand. Wandel over de wallen van deze trotse stad, die een roerige geschiedenis heeft gekend. Je struikelt er over de historische gebouwen. Ten zuiden van de oude stad vind je de benedenstad met zijn enorme jachthaven (de grootste van Corsica). Niet te missen zijn het schiereiland van Revellata, met een buitengewoon boeiende zeebodem en de Notre Dame de la Serra, voor een schitterend uitzicht op de baai.

Ile Rousse

Ile Rousse is de andere badplaats van de noordwestkust. De stad heeft een heerlijk zacht klimaat. Slenter in de schaduw van eeuwenoude platanen over Place Paoli of speel een potje pétanque met de locals op de met dadelpalmen omzoomde Grande Place. Bezoek de 19e eeuwse, neoklassieke markthal met 21 zuilen en maak een schitterende wandeling langs de kust: Ile Rousse heeft genoeg te bieden om je bezoek nóg gedenkwaardiger te maken.

Désert des Agriates

Een heuvelachtige, groene woestijn in de Balagne, met door maquis begroeide rotsen. Vrijwel onbewoond. Prachtige, ongerepte stranden. Tussen het havenstadje Saint-Florent en de monding van de rivier de Ostriconi voert de panoramische D81 (Ajaccio-Bastia) dwars door dit spectaculaire deel van Corsica. Door de Desert lopen 2 paden die alleen geschikt zijn voor terreinwagens. Ze voeren je naar de stranden van Saleccia en Ghignu. Vanuit de haven van Saint-Florent kun je naar het strand van Lotu. Het strand van Ostriconi is per 'gewone' auto toegankelijk.

Voor liefhebbers van een stevige hike: er is een kustpad dat van Ostriconi naar St. Florent loopt. De meeste wandelaars splitsen het traject op in 3 delen. Houd rekening met pittige, lange wandeldagen zonder schaduw. Je wordt echter ruimschoots beloond voor je inspanningen door de fantastische vergezichten, de magnifieke stranden en de kruidige geur van de maquis.

Balagne: Calvi, Ile Rousse, Desert des Agriates

De Balagne, een vruchtbare streek in het noordwesten van Corsica, wordt ook wel ‘De Tuin van Corsica’ genoemd. Het boemeltje U Trinighellu brengt je in de zomermaanden van Calvi naar l’Ile-Rousse en vice versa. De bekende rode trein stopt bij alle stranden. Een unieke rit!

 

Onze bestemmingen in de Balagne