Hotel Casa Murina

Hotel Casa Murina is een heerlijk plekje, genesteld in een zee van groen net boven de baai van Porto-Pollo. De ambiance en ligging (met dat fijne strand op 200 meter!) nodigen uit tot zalig nietsdoen. Onthaasten is hier tot kunst verheven. We❤️ it!

Écolo

Hotel Casa Murina is het eerste hotel op Corsica dat het label 'Eco Resposible' mag voeren. Het 'hôtel demeure écologique' is het eerste energiebesparende hotel dat op Corsica werd gebouwd en het personeel doet er alles aan om duurzaam toerisme te stimuleren. Daarom worden voor de schoonmaak van jouw kamer geen chemicaliën gebruikt en hebben zelfs de muurschilderingen een gecertificeerd ecolabel.

Origineel

Hotel Casa Murina telt 20 kamers en suites van 20 tot 40 m². Het thema wisselt steeds, maar de rode draad is de Corsicaanse taal & cultuur. Charme met een hoofdletter C! Er is airconditioning (uiteraard een verantwoord air-to-water exemplaar, aangedreven door een warmtepomp) en je hebt er een uitzicht dat nooit verveelt. Alle kamers hebben een eigen badkamer met een bad of douche. De suites hebben een kitchenette.

Eten & drinken

Le Bar de Marie-Jeanne is een eerbetoon aan de vele kleine vintage bars die Corsica rijk is, en in het bijzonder aan die van Marie-Jeanne die een goede bekende was van de eigenaars van Hotel Casa Murina. Naast frisdranken en Corsicaanse alcoholische hoogstandjes, kun je hier elke dag terecht voor een smakelijk bio-menu met groenten uit eigen tuin. En alles is 100 % home made. Reken op ongeveer € 25 per persoon voor deze tongstrelende ervaring.

Écht Corsica

Wanneer je in Hotel Casa Murina verblijft, heb je de uitstapjes voor het kiezen. Het natuurschoon is er overweldigend. Zo vind je het prachtige strand van Porto-Pollo op een slechts 200 meter. De stad Propriano ligt op 25 minuten rijden van het hotel. Een verblijf in Casa Murina biedt je de mogelijkheid het ware Corsica te leren kennen: de prachtige regio Sartenais-Valinco-Taravo, die halverwege tussen Ajaccio en Bonifacio ligt, is een van de meest oorspronkelijke van Corsica.