Cuttoli-Corticchiato

De commune Cuttoli-Corticchiato bestaat uit twee bergdorpen die al sinds de 16e eeuw bestaan, namelijk Cuttoli en Corticchiato. De gemeente Cuttoli-Corticchiato ontdek je het best te voet. Er zijn in totaal 5 schilderachtige dorpjes: San Petru wordt omgeven door groene weides en kastanjebomen, Pedi Morella heeft mooie stenen huizen en Casarimacciu heeft een indrukwekkend uitzicht. Cuttoli is een goed beginpunt voor een wandeling door de bossen en Corticchiato ligt prachtig aan de rand van een diepe vallei met wijngaarden.

Corsica meets Bretagne ... in het klein

Het miniatuurdorp van Sylvaine & Lionel Perriault is one of a kind. De Breton Lionel heeft zijn thuis gevonden in het zuiden van Corsica. Aangetrokken door de schoonheid van het eiland (én dat van Sylvaine 😉 ), realiseerde hij zijn Bretagne op de hellingen van in Cuttoli, in de gemeente Cuttoli-Corticchiato

In den beginne ..

Met een beetje geld op zak vertrekt de jonge Rennais op zijn 19e voor een vakantie naar Corsica. Maar zijn spaargeld blijkt niet genoeg om terug te keren naar zijn geliefde Bretagne. Hij doet klusjes in de haven om geld te verdienen. Op een dag vraagt een jong meisje hem: 'Wat doe je daar? Lionel antwoord: "Ik wacht tot het tij zich keert!". Het meisje lacht hard. "Dan kun je lang wachten! En zo begint het mooie verhaal van Sylvaine van Corsica en Lionel de Breton.

Twee werelden

In het huis dat het paar op de hellingen van Cuttoli (Cuttoli-Corticchiato) bouwt, ontstaat het idee van een dorp waar Bretonse en Corsicaanse huizen naast elkaar (be)staan. Al meer dan twaalf jaar bebouwen Sylvaine & Lionel de helling van hun tuin. Huizen met daken van steen of leisteen, kerken, kastelen en winkels schieten als paddenstoelen uit de door de zon verbrande grond. Ze halen al hun grondstoffen uit Corsica of Bretagne. Elk jaar laden ze hun batterij op in Saint-Malo en brengen ze in hun camper stukjes puin en leien mee terug om die vervolgens terug te laten keren in hun constructies.

Uit liefde voor creatie

400 (!) creaties vind je vandaag de dag op de helling van de villa. Om hun bouwwerken te kunnen plaatsen hebben Sylvaine & Lionel al 46 ton zand en cement en evenveel grote rotsen gebruikt. Sinds zes jaar zijn ze open voor  publiek. De reacties zijn altijd positief ?

Chambres d'hotes Domaine des Trois Roses

 charmante eenvoud nabij Ajaccio
 kleinschalig met 4 kamers
 fijn zwembad & mooie omgeving

Laagseizoen vanaf € 40 p.p.p.n. 2PK  LO
Hoogseizoen vanaf € 50 p.p.p.n. 2PK LO