Boutique Hotel Artemisia ***

Boutique Hotel Artemisia Bastelica Corsica Frankrijk restaurant

Boutique Hotel Artemisia is een kleinschalig verwenadres tussen bergen & zee, in het hart van Corsica. Deze coup de coeur in het dorpje Bastelica ligt op 850 meter hoogte en wordt gerund door de sympathieke Christophe Gandon. Hij weet hip design en eenvoud, zo typerend voor het Corsicaanse binnenland, moeiteloos te combineren. En zelfs vanuit je bed heb je zicht op de majestueuze bergen: een fantastisch aanblik bij het ontwaken!

Vue montagne

Boutique Hotel Artemisia heeft 6 eigentijdse kamers en 2 suites met airconditioning en -zoals we al zeiden- een waanzinnig uitzicht op de bergen. Elke kamer is uniek en smaakvol ingericht. Via een kleine bibliotheek annex lounge room met gashaard kom je in het prima restaurant van het hotel. De kok volgt de seizoenen en je eet in feite wat de pot schaft (table d’hôtes): smaakvolle gerechten bereid met lokale producten. Vanuit het restaurant heb je toegang tot de verzorgde tuin. Je vindt er een gazon, een terras (ook voor je ontbijt) en zelfs een klein, fraai vormgegeven zwembad.

Wintersport vs waterpret

Bijzonder is de nabijheid van het skigebied Val d’Ese, op slechts 15 autominuten van het hotel. Je vindt er 6,2 km piste om te skiën en te snowboarden. Je kunt kiezen uit 4 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.625 tot 1.800 m. Ook in de zomer vind je hier genoeg sportieve uitdaging. Ook leuk is het Lac de Tolla, een meer waar je kunt zwemmen, kajakken en waterfietsen, op slechts 2 kilometer van Boutique Hotel Artemisia. Het stuwmeer werd in de jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd en ligt 552 meter boven de zeespiegel. Heerlijk als je klaar bent met dat zoute zeewater ?

Wie een dagje strand op zijn verlanglijstje heeft staan zit hier ook goed: de fraaie zandstranden van de Golf van Ajaccio liggen op 35 kilometer.

Even wegdromen? Kijk dan de volgende video: