Best Western du Roy d’Aragon***

Best Western Hotel du Roy d'Aragon Bonifacio Corsica terras balkon kamer Privilege Privilège

Best Western Hotel Roy d’Aragon ligt in de oude haven van de unieke stad Bonifacio. Deze op witte kliffen gelegen stad heeft de meest spectaculaire ligging van Corsica. Vanuit je hotel loopt in een kleine 10 minuten naar het strand en de wereldberoemde golfbaan van Spérone ligt op 10 minuten rijden van het hotel.

Ter plaatse

De 31 moderne, comfortabele kamers hebben airconditioning. Sommige kamers (tip: categorie supérieure op de 3e etage) hebben een terras met zitje en uitzicht op de haven. Leuk om alle bedrijvigheid te ervaren!
Het ontbijt wordt je in Best Western Hotel du Roy d'Aragon in buffetvorm aangeboden. Uitpuffen na een dag vol indrukken kun je op het schaduwrijke terras met uitzicht op de haven. In het hoofdgebouw is een lift. Parkeren is gratis op het nabijgelegen openbare parkeerterrein. Je krijgt een parkeerkaart van het hotel.

Cavaddu

Vanuit Best Western Hotel Roy d’Aragon kun je een boottocht naar de Iles Lavezzi maken. Vanaf de boot heb je een schitterend zicht op de prachtige falaises, waar Bonifacio om bekend staat. De bijzondere eilandengroep telt 23 eilandjes in de Straat van Bonifazio. Feitelijk is het niet meer dan een fascinerende collectie steenformaties. De flora op de Lavezzi-eilanden is heel speciaal en je vindt er dieren die, buiten Australië en Zuid-Afrika, uitsluitend hier voorkomen. De grootse eilanden zijn Lavezzi en Cavallo. Dit laatste eilandje, Cavaddu op z'n Corsicaans, is privé-eigendom en daardoor het enige bewoonde eiland van de archipel. Verscholen tussen de rotsen en de maquis liggen luxe villa's. Er is zelfs een airstrip. Maar aanleggen is hier niet toegestaan. Dit stukje paradijs op aarde is gereserveerd voor miljardairs en maffiosi en zal altijd een mysterie blijven ..

Campu Santu

Het toeristische treintje (halte aan de overzijde van het hotel) brengt je naar de middeleeuwse bovenstad met de citadel en pittoreske pleintjes en –het lijkt wat merkwaardig- het cimetière marin, een indrukwekkende necropolis met een schitterende ligging op het uiterste puntje van de klif.