Hotel Capo Rosso ****

Hotel Capo Rosso Piana Calanques-de-Piana Corsica Frankrijk restaurant terras parasols uitzicht zee rotsen

Hotel Capo Rosso is op alle fronten een traktatie: dit bijzondere adres met fenomenaal uitzicht op de Golf van Porto en de Calanques de Piana heeft een gastronomisch restaurant en een wijnkaart waar je U tegen zegt!

Slapen

De 46 kamers van Hotel Capo Rosso vind je verspreid over 2 gebouwen: in het hoofdgebouw vind je makers van het type 'Confort', 'Panorama' en 'Junior Suite' en in de hoger gelegen annex vind je kamers van het type 'Grand Aigle'. De kamers zijn niet de meest moderne (het hele hotel oogt ietwat gedateerd), maar ze zijn kraakhelder en comfortabel. We raden je aan kamers van het type Junior Suite of Grand Aigle te reserveren. Dit zijn ruime kamers met dubbel balkon (Junior Suite) of ruim terras (Grand Aigle). En een uitzicht om je vingers bij af te likken.

Eten

Goed eten doe je (dus) in het restaurant van het hotel, 'La Table de Neptune'. Installeer je op het terras met prachtig uitzicht op de majestueuze Golf van Porto en de mystieke Calanques de Piana en geniet van de geraffineerde culinaire hoogstandjes van de chef. Gun jezelf minstens 1 visgerecht: 4 generaties vissers zorgen al 45 jaar lang voor de beste vis op het bord van de klant.

Bij het verwarmde zwembad vind je een mooi terras met pool bar, ligbedden, parasols en een lounge-gedeelte. Er is een privé parkeerplaats. Het prachtige zandstrand Plage d'arone vind je op 8 kilometer van Hotel Capo Rosso.

Sprookjestuin

De geologische krachten die het wonderlijke landschap van Piana creëerden, vinden volgens de overlevering hun oorsprong in het volgende verhaal: de duivel zou er ooit verliefd zijn geworden op een herderinnetje en kwam uit de onderwereld om haar te veroveren. Het meisje walgde van weerzin en liet haar man de duivel met geweld verjagen. Rood van woede sloeg Satan op de vlucht. Uit wraak besloot hij Piana te laten verdorren en de rotsen ondersteboven te keren. 'Capu Rossu' zou de kaap voortaan heten, naar die vermaledijde rode duivel. Vervolgens zou de heilige Sint Maarten het woeste gesteente met een fluweelzachte zeegolf gestreeld hebben. Voilà het ontstaan van de beroemde Calanques de Piana 😉

Wil je een voorproefje van deze sprookjestuin van Corsica? Bekijk dan onderstaande video: