Hotel La Pinede ***

Hotel la Pinede Ajaccio Iles Sanguinaires Corsica Frankrijk zwembad bloeiende-planten zeezicht

Hotel La Pinede ligt aan de kustweg naar de wilde eilandengroep Iles Sanguinaires. Een prima adres voor liefhebbers van strand & stads vermaak. Het goudgele zand van Plage de Barbicaja ligt voor de deur (wel even de kustweg oversteken) en het centrum van Ajaccio vind je op een kleine 5 kilometer.

Kleinschalig

Met nog geen 40 kamers is Hotel La Pinede een kleinschalig hotel. De sfeer is er persoonlijk en het personeel staat je graag met raad & daad terzijde. De kamers hebben airco, wifi, koffie- en theefaciliteiten en een balkon of terras aan de zeezijde (soms met zeezicht). Van de (soms) drukke kustweg heb je hoegenaamd geen last door prima geluidsisolatie.

Petit déj

In de ontbijtruimte ben je vanaf 06:30 uur welkom voor het ontbijt (buffet). Je kunt je hier typisch Corsicaanse producten proberen. Laat het je smaken! Hotel La Pinede geeft geen restaurant, maar je vindt diverse prima restaurants op loopafstand van het hotel. Uiteraard kun je voor een goede maaltijd ook terecht in een van de vele restaurants die Ajaccio je te bieden heeft.

Eco

De fijnste plek van Hotel La Pinede is ongetwijfeld het zwembad: de ligbedden en parasols nodigen uit tot een frisse duik na een intensief dagje Ajaccio. Een drankje aan de bar of op het gezellige terras? Soyez le bienvenue! Goed om te weten: La Pinede draagt haar steentje bij aan een betere wereld. In jouw kamer vind je biologische toiletartikelen een er is een oplaadstation voor elektrische auto's. Verantwoord douchen doe je met behulp van waterbesparende apparaten en door zonnepanelen verwarmd water. Een prettig idee!

Hoofdstad

Ajaccio is een geliefde bestemming. Van een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon Bonaparte tot nightshopping in de Rue Fesch: dit is een échte stad. Omdat het geweldige beoordelingen ontvangt -waar wij ons alleen maar bij aan kunnen sluiten- moet je beslist eens lunchen bij Bistrot Abbatucci, een traditionele brasserie aan het gelijknamige plein, Place Abbatucci. Hier eet je nog echt volgens grootmoeders recept. Een traktatie!

Bijzonderheden: op verzoek van het hotel wordt de toeristenbelasting via SkiMaquis geïnd.