Hotel Pietracap***

Hotel Pietracap Bastia Corsica Frankrijk zwembad achterzijde hotel bougainville

Hotel Pietracap is een comfortabel adres in de kleine badplaats San-Martino-di-Lota, aan de kronkelweg richting de Cap Corse. Deze oase van rust ligt op steenworp afstand van Bastia. In de zinnenprikkelende tuin vind je olijfbomen, sinaasappelbomen en jasmijn: een unieke geursensatie! Het uitzicht op zee (en het eiland Elba) is prachtig. Opvallend zijn de vele kunstwerken die het hotel kleur geven.

Jardin

De 39 kamers van het kleurrijke Hotel Pietracap hebben alle een balkon/terras met zitje en liggen in een verzorgd park van 1 hectare. Hier vind je ook het fijne zwembad. De badlakens en ligbedden worden je door het hotel aangeboden. Hotel Pietracap heeft geen restaurant, maar in juli en augustus kun je drankjes en eenvoudige snacks bestellen. Het uitgebreide ontbijtbuffet is volgens onze klanten een heel fijn begin van de dag. Het hotel biedt je een gratis parking.

Cap Corse

Het schiereiland Cap Corse (Capicorsu) is het meest noordelijke deel van Corsica en wordt door zijn vorm ook wel “De Vinger” genoemd. Vanaf de boot ziet het er wellicht onherbergzaam uit, maar niets is minder waar: de kaap is bezaaid met lieflijke dorpjes, gezellige haventjes, stranden, eilanden en bossen. Vanaf het uiterste puntje van de kaap heb je een prachtig uitzicht op de geliefde vuurtoren van Ile de Giraglia.

Een voor het noorden van Corsica zo typerend kiezelstrand vind je op 1 kilometer. Havenstad Bastia is De belangrijkste havenstad van het eiland en ligt op slechts 4 kilometer van je hotel. Bastia is een leuke bestemming waar je heerlijk kunt rondslenteren. In met name de buurt rond de oude haven hangt een relaxt sfeertje. De gezellige terrassen, smalle straatjes, sfeervolle pleinen en elegante oude huizen vormen het decor voor een ontspannen kennismaking met de temperamentvolle Bastiais. De vele barokke kerken en de citadel zorgen dan weer voor een mooi rustpunt.

Wil je een dag naar het strand? De keuze is reuze. Diverse (kiezel)stranden liggen dicht bij de stad. Het typisch Corsicaanse stadje Pietranera vind je op steenworp afstand. Ook hier kun je jouw badlaken neerleggen op de kiezels.

Sfeer proeven kan in de onderstaande video: