Hotel des Gouverneurs ****

Hotel des Gouverneurs Bastia Corsica Frankrijk terras banken stoelen zeezicht

Hotel des Gouverneurs is een kwaliteitshotel bij het voormalige paleis van de gouverneur uit 1380. Het ligt in de voetgangerszone van de citadel van Bastia. Een korte wandeling brengt je in de oude haven, Le Vieux Port. Luxe en historie vinden elkaar moeiteloos in dit charmante hotel.

Specs

Hotel des Gouverneurs heeft 26 kamers verdeeld over 2 etages. Er is een lift. Er zijn kamers van het type superieure (met of zonder balkon) en er zijn junior suites. Voor jouw gemak is er airco en wifi en -hoe fijn- alle kamers hebben zeezicht! Na een inspannend dagje Bastia kun je op adem komen in het verwarmde binnenzwembad en ultieme ontspanning vind je in de sauna of hamam. Tegen betaling kun je een weldadige massage boeken. Voor gasten van Hotel des Gouverneurs is er een overdekte en afgesloten parking op 200 meter (ca. € 20 per dag). Het hotel is toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Stoere havenstad

Omdat Bastia zo stoer en ongepolijst is, is deze stad voor de meeste mensen een aangename verrassing. De oude haven van Bastia is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Achter de oude haven ligt Terra Vecchia, een wirwar van gezellige straatjes met leuke winkels en barretjes. Middenin het centrum vind je het karakteristieke Place du Marche. Dit levendige plein wordt omzoomd door historische gebouwen en je struikelt er over de gezellige terrassen. Locals verkopen er hun groenten & fruit en je vindt er typisch Corsicaanse producten. Plaatselijke kunstenaars proberen er hun artistieke creaties aan de man te brengen.

Om op te eten

Het beroemde Place Saint-Nicolas vind je op 900 meter van Hotel des Gouverneurs. Elke zondagochtend is er een bruisende marche aux puces, een vlooienmarkt. Je vindt er dan talloze kraampjes met unieke items. De beste canistrelli, koekjes die hun oorsprong hebben in het noordwesten van Italië, haal je bij Pâtisserie Chez Mireille. Je vindt er alle smaken, zoals amandel, honing en anijs. Heerlijk bij de thee! Ook niet de missen is de prachtige winkel van Mattei, sinds 1872 makers van het beroemde aperitief Cap Corse.