Auberge U San Dume

U San Dume Cateri Balagne Corsica Frankrijk terras zeezicht baai-van-Algajola romatisch kaarslicht dineren-bij-kaarslicht

Halverwege tussen Calvi en Ile Rousse ligt Auberge U San Dume: een van de pareltjes van de Balagne! Dit kleinschalige hotel is gevestigd in het hart van het fotogenieke dorp Cateri. De charmante kamers zijn de ideale hide out voor een verblijf weg van alle hectiek.

Elegantie

Alle 5 eigentijds ingerichte, gerenoveerde kamers zijn comfortabel, hebben airco en bieden alle een terras met uitzicht op zee, de bergen of het dorp. de badkamers hebben een douche en toilet. Er zijn ook 2 studio's en 5 appartementen beschikbaar.

Tongstrelend

Op zoek naar een 'bon table'? Chez Léon, het restaurant van Auberge U San Dume, staat bekend om zijn traditionele, (h)eerlijke keuken. Alleen maar liefde! Als het weer het toelaat, geniet je van een Corsicaanse maaltijd op het heerlijke terras van de auberge. Hier heb je een adembenemend uitzicht op de baai van Algajola en de vlakte van Aregno. En de zonsondergangen? Magnifique!

Strada di l'Artigiani

Auberge U San Dume is een prima uitgangspunt voor een tocht door de veelzijdige Balagne. Dit prachtige gebied vol vijgenbomen, olijfbomen, boomgaarden en palmbomen is bezaaid met hooggelegen dorpjes waar kronkelige straatjes je lang karakteristieke huizen voeren. Onze ultieme tip is het rijden van La Strada di l'Artigiani of de Route des Artisans (de route van de ambachtslui). Deze bijzondere route nodigt je uit om Corsicaanse tradities te ontdekken. Je kunt alleen maar bewondering hebben voor zoveel knowhow!

Kust

Wanneer je in Auberge U San Dume verblijft, heb je de uitstapjes voor het kiezen. Het natuurschoon is er overweldigend. Zo vind je het prachtige strand van Algajola op een kleine 6 kilometer. Havenstad Ile Rousse ligt op slechts 13 kilometer en heeft ook een fijn strand. Naar Calvi, stad met een roerig verleden én gezegend met een prachtig strand, ben je een klein half uur onderweg.