Hotel Centre Nautique *****

Hotel Centre Nautique Bonifacio Corsica Frankrijk OntdekCorsica haven boten avond lichtjes

Chapeau voor dit hippe concept op een a-locatie. Hotel Centre Nautique biedt service met een hoofdletter S! Van een cocktail in de rooftop bar tot een nanny voor je kinderen: aan alles is gedacht! Dit uitstekende ***** complex ligt in de haven van Bonifacio, waar de middeleeuwse kade vandaag de dag een populaire boulevard met cafés en restaurants is.

Alle très stylish ingerichte suites van Hotel Centre Nautique zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en kijken uit op de haven van Bonifacio. Ze zijn voorzien van airconditioning en meten ca. 70 m². Voor wat meer privacy kan de ruimte door middel van een stoffen constructie worden gesplitst. Elke suite heeft een kitchenette. Er is een ruim bad in de masterbedroom en er is een aparte badkamer met douche. Ook vind je in de suite 2 aparte wc’s.

Een goede buur ..

Als gast van Hotel Centre Nautique mag je gebruik maken van het mooie zwembad van Hotel Genovese (de negende foto in de slider). Dit hotel is van dezelfde eigenaars als Hotel Centre Nautique en ligt in het hart van de oude bovenstad van Bonifacio. De ‘haute ville’ is vanuit de haven te bereiken via de ‘Montée Rastello’. Deze trap leidt je naar de Col. St. Roch. Bij dit uitkijkpunt heb je een fantastisch zicht op de kliffen en de stad. Ga je bij dit punt (splitsing) naar links dan wandel je langs de kust en de uitzichtpunten op de stad. Een aanrader! Ga naar rechts om via de stadspoort met ophaalbrug het oude Bonifacio in te lopen. Deze Porte de Gênes is een knap staaltje militaire architectuur en was ooit de enige toegnag tot de bovenstad van Bonifacio.

Gastro

Het ontbijt is optioneel. Je kunt hiervoor terecht in het restaurant van het hotel. Je kunt kiezen uit een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet. Heerlijk is het detox-drankje dat de chef dagelijks vers bereidt. Lunchen doe je natuurlijk lekker buiten de deur (zoveel keuze!) en ’s avonds neem je wederom plaats in het gezellige restaurant of op het overdekte terras. In de classy rooftop bar kun je terecht voor lekkere zomerse cocktails. Voor de ultieme viservaring ga je naar restaurant Del Ferro in de haven. Hun ‘poulpe à lagareiro’ (om maar eens een voorbeeld te noemen) zul je niet snel vergeten! Ontzeg jezelf vooral ook niet de ’tiramisu au canistrelli’. Voor bij de koffie ofzo ?

Location, location, location!

We zeiden het al: Hotel Centre Nautique heeft een ligging waar je U tegen zegt! En Bonifacio, dat met zijn loodrechte rotswanden van kalksteen en oude vestingmuren zo’n 80 meter boven de zee uittorent, is natuurlijk een bezienswaardigheid an sich.

Voor een dag naar het strand tippen wij je het strand van Fazzio. Dit intieme zandstrand tussen de Cala di Paraguano en de vuurtoren van Madonetta ligt in een beschutte baai op ca. 2,5 kilometer van het hotel. Je komt hier het best te voet. Het pad (let op: volg het linkerpad) begint aan de Avenue Sylvère Born. Deze straat vind je als je uit de haven komt aan de linkerkant, tussen de 2 benzinestations bij de kliffen.

De dichtstbijzijnde luchthaven (Figari) vind je op 19 kilometer. Kosmopoliet Porto-Vecchio ligt op 28 kilometer en het schilderachtige Sartène vind je op een kleine 52 kilometer.

Check de video voor een impressie: