Chambre d’hote U Cuventu di Paomia

Chambres d'hotes U Cuventu di Paomia Cargese Corsica Frankrijk zwembad prieel roulotte pipowagen

Je bent te gast in Chambre d'hote U Cuventu di Paomia, een bijzonder adres in een oud klooster. Deze bijzondere plek van Coco en François Andreani vind je op 4 kilometer van Cargese, een Corsicaans dorp met een Grieks verleden. Door de ligging midden in de maquis en met de zee binnen handbereik is dit een sympathiek onderkomen.

Pipowagen

Chambre d'hote U Cuventu di Paomia heeft je 3 bijzonder gedecoreerde kamers (waarvan 1 familiekamer) te bieden. Ook is er een heuse pipowagen die naar de naam Tina luistert. Deze kleurrijke roulotte (2 kleine slaapkamers, een keukentje en een badkamer met douche) kun je buiten het seizoen huren vanaf 2 nachten. In de maanden juli & augustus is een verblijf van 7 nachten verplicht.

Kokkerellen

Coco & François weten ook goed de weg in de keuken van chambre d'hote U Cuventu di Paomia. Op verzoek bereiden zij je een heerlijke maaltijd (ca. € 25 p.p. inclusief drankje). Het ontbijt gebruik je op het terras of in de ontbijtruimte. Het kleine zwembad nodigt uit verkoeling te zoeken tijdens warme dagen. Kleine huisdieren zijn er toegestaan en parkeren is gratis.

Contrast

In het charmante dorp Cargese gaan de Rooms-Katholieke traditie en het Grieks-Orthodoxe geloof hand in hand. Dit levert een bijzonder plaatje op: in het dorp vind je een Rooms-katholieke kerk en een Grieks-Orthodoxe kerk tegenover elkaar. Begin 1676 vestigden zich hier zo'n 600 Grieken uit de zuidelijke Peloponnesos die op de vlucht waren voor de Ottomanen. De oorspronkelijke inwoners van het stadje wantrouwden hun nieuwe Griekse buren. Ze dachten dat ze bondgenoten van Genua waren. Pas nadat Corsica in Franse handen (1769) kwam konden de Grieken en Corsicanen met elkaar door 1 deur.

A la plage

Cargese telt 5 stranden. Het mooie strand van Frimicaghiola vind je even ten noorden van het stadje. Ook is er een kleine jachthaven, waar je terecht kunt voor het huren van een boot. Een rotsachtige kust met goed begaanbare wandelpaden biedt sportieve ontspanning. Het weidse achterland staat garant voor een rustgevend panorama van groene heuvels met weilanden en bergtoppen in de verte.