Hotel Campo dell’Oro****

Hotel campo dell'Oro Ajaccio Corsica Frankrijk terras restaurant

Hotel Campo dell'Oro is ongetwijfeld het meest gunstig gelegen hotel op Corsica: je zou naar de luchthaven kunnen lopen. Dit plezierige hotel In Ajaccio ligt bovendien in een tropisch aandoend park en heeft een zwembad en tennisbanen. Een voetgangerstunnel brengt je bij Plage de Ricanto.

Ideale ligging

De 138 comfortabele kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien. Alle kamers hebben airco en wifi. Hotel Campo dell’Oro heeft een gezellig terras en een prima restaurant, Les Bougainvillées. Aan het strand vind je Le Campo Plage, goed voor een ijsje, drankje of kleine snack. Er is een grote parking waar je jouw auto gratis kunt parkeren. Buslijn 12 stopt voor de deur van het hotel en brengt je naar het centrum van de hoofdstad (4 km). De luchthaven vind je op slechts 3 km.

Hoofdstad

Ajaccio, de stad van Napoleon. Rijk aan cultuur en natuur. Ajaccio bezoeken is keuzes maken: van een bezoek aan de markt bij de haven en een middagje aan zee, tot een uitstap naar het mooie achterland of een excursie naar de Iles Sanguinaires. De keizerlijke stad heeft een compact centrum en laat zich makkelijk te voet verkennen. Rue Cardinal Fesch is de belangrijkste hoofdweg van de stad. Alleen voetgangers zijn hier welkom. De vele galeries en boetiekjes maken dat je hier met gemak jouw dag kunt vullen. Aan het einde van de dag kun je met de voetjes omhoog op een van de fijne terrassen bij Cours Napoleon. Let op: in Ajaccio houden de winkeliers hun deuren op zondag doorgaans gesloten voor publiek.

Foodies

Omdat het geweldige beoordelingen ontvangt -waar wij ons alleen maar bij aan kunnen sluiten- moet je beslist eens lunchen bij Bistrot Abbatucci, een traditionele brasserie aan het gelijknamige plein, Place Abbatucci. Hier eet je nog echt volgens grootmoeders recept. Een traktatie!