Hotel Cala di Sole***

Hotel Cala di Sole Ajaccio Corsica Frankrijk terras lounge zeezijde parasols

Hotel Cala di Sole is een prima hotel met uitstekende (!) service en veel voorzieningen. En niet te vergeten een unieke ligging bij zee. Vanaf de parking van het hotel leidt een weggetje naar het (bijna) privéstrand waar chaises longues en parasols (ligbedden tegen betaling) uitnodigend klaar staan. Op dit fijne adres bij Ajaccio krijg je absoluut waar voor je geld!

Bijzonder zwembad

31 ruime en comfortabele kamers zijn verdeeld over 3 verdiepingen. Er is geen lift. Alle kamers hebben een terras met zeezicht, airconditioning en geluidwerend glas. Omdat er een zoutwaterzwembad met prachtig uitzicht over zee is, is verkoeling altijd voorhanden. Maar je bent ook welkom voor een drankje op het grote loungeterras. Voor het eten kun je een ommetje maken in de verzorgde tuin. Jouw auto staat veilig op de privéparking van het hotel. Voor de sportievelingen is er een tennisbaan en een fitnessruimte. Voor een mooie dag op het water huur je een boot of leer je duiken onder professionele begeleiding.

De innerlijke mens

Voor een gezellige avond én goed eten hoe je de deur niet uit. Restaurant La Baraque ligt op het strand en biedt je een mooi uitzicht op de Sanguinaire-eilanden en de baai van Ajaccio. Een setting die een ansichtkaart waardig is! Het bedienend personeel serveert je de lekkerste gerechten. De chef stimuleert jouw smaakpapillen met zijn mediterrane recepten. Op het menu staat, buiten een goed stuk vlees, uiteraard ook vis. Dagvers uit de Golf van Ajaccio! Verder is de kreeftenvijver een begrip onder gasten. Beach restaurant La Baraque is geopend van half juni tot half september.

Bloeddorstig

Hotel Cala di Sole in Ajaccio ligt aan de bekende Route des Iles Sanguinaires, op een kleine 8 kilometer van het centrum van Ajaccio. De Iles Sanguinaires is een bijzondere eilandengroep bij Pointe de la Parata, de kaap ten westen van Ajaccio. De eilanden zijn broedplaats voor talloze zeldzame vogels, zoals aalscholvers en zilvermeeuwen. Romancier Alphonse Daudet bewoonde ooit de vuurtoren op het grootse eiland en noemde ook nog arenden, wilde geiten en kleine, typisch Corsicaanse paarden. Een excursie per boot is zeker de moeite waard.